На 1 юли десет военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол получиха новите си пагони за по-високо звание и ново назначение. На 8 военнослужещи бе присвоено първо сержантско звание „младши сержант”, а на двама - звание „ефрейтор 1-ви клас”.
В батальона бяха допълнени вакантните длъжности за командири на механизирани отделения, логистици и свързочници.
„Постигнатото дотук от Вас, е само първата поредна стъпка напред в професионалното Ви развитие и занапред след пагона, който днес поставих на раменете Ви, отговорността Ви става още по-голяма” – посочи в обръщението си към младшите сержанти командирът на батальона подполковник Ивайло Иванов – „Вашата роля е една от ключовите за това, да се постигат целите на подготовката, по време на занятия, учения и при реално изпълнение на задачите. От вас зависи успехът Ви занапред в защита честта на пагона, на батальона и на Сухопътните войски, вярвам, че ще оправдаете инвестицията на командването във вас и ще демонстрирате необходимите качества и отдаденост и занапред”.
От 1 юли батальонът има и нов началник на щаба – майор Христо  Василев, който беше представен пред строя и встъпи в изпълнение на задълженията си.
Подполковник Иванов благодари на целия личен състав за изпълнените през полугодието задачи, като подчерта показаната сила и желание за получения отличен резултат от проведените интензивен учебен процес и учения на учебните центрове „Победа”, „Корен”, „Ново Село”, „Шабла и „Чешнигирово”.

 

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени