Вчера, 13 юни, в сградата на ОУ „Васил Левски” град Белене, се проведе заключителен концерт с участието на ученици по проект „С поглед в бъдещето - училището има смисъл“. С това приключиха съвместните занятия с 55-ти инженерен полк – Белене за тази учебна година.

Прекрасната инициатива бе предприета по предложение на директора на училището Румяна Богданова и с разрешение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Домакин на проведените занятия бе 55-ти инженерен полк - Белене с неговата материална и логистична база.

Целта на проекта бе да подпомогне ранното професионално ориентиране на децата и да ги запознае със специфичните характеристики на военната професия в рамките на 30 седмици, като в него участваха ученици от VI и VII клас на ОУ „Васил Левски” град Белене, разпределени в групи.

В хода на занятията  учениците имаха възможност да получат информация за мисията, фукциите и задачите на Българската армия и в частност ролята на 55-ти инженерен полк. Подрастващите се запознаха с водолазната дейност и екипировка, техниката за обезвреждане на импровизирани взривни устройства, инженерното оборудване за преодоляване на препятствия и водни прегради и още много интересни и атрактивни за тях теоретични и практически задачи.

 

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени