Със състезание по стрелба с пистолет „Макаров”, с автомат „Калашников” и куполна картечница започнаха честванията по повод Деня на ракетните войски и артилерията на Българската армия военнослужещите от 20 самоходен артилерийски дивизион в Ямбол на 7 март на Учебен полигон „Победа”. Мероприятието бе открито от заместник-командира на формированието майор Диан Желев, който във встъпителното си слово припомни датата 11 март 1913 г. – приноса на българската артилерия за победата при Одрин, чийто способи за огнево поразяване са включени в учебните програми на военните училища във водещите европейски страни и са залегнали в основата на съвременната артилерия.
На състезанието бяха поканени представители на държавната и местната власт, на държавни и общински предприятия, военнослужещи от авиобаза „Безмер”, Регионална служба „Военна полиция” и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва,  с които също бе проведено индивидуално и отборно състезание по стрелба с пистолет „Макаров”.
Честванията по повод Деня на ракетните войски и артилерията ще продължат на 13 и 14 март в 4-ти артилерийски полк – Асеновград.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени