През изтеклата седмица на територията на полигона на Многонационалния център за съвместна подготовка на СВ на САЩ в Европа в Хоенфелс, Германия се проведе сертификационно учение на формирования от 1 батальон на 61 Стрямска механизирана бригада от състава на Батальонната бойна група.
На 19 октомври 2012 г. се състоя Ден за високопоставени гости, в който  взе участие командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Стефан Василев.
На деня за високопоставени гости присъстваха и Президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили господин Росен Плевнелиев, новоназначеният посланик на САЩ в България н.пр. г-жа Марси Рийс, министърът на отбраната г-н Аню Ангелов, Командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, Командващият СВ на САЩ в Европа генерал-лейтенант Марк Хъртлинг, командирът на 61-ва мбр бригаден генерал Красимир Кънев и представители от Президентството и Министерството на отбраната на ... още
 
Редник Радостин Людмилов КАПУДЖИЕВ от състава на 101 алпийски батальон участва с  националният военен отбор по крос в международното състезание "3 CISM -Дунавски полумаратон", с дължина 21 километра който се проведе в град Апатин, Република Сърбия.  Българският отбор завоюва 3- място в крайното класиране. Спечеления от редник КАПУНДЖИЕВ, бронзов медал ще бъде изложен в музея на военно формирование 28330-Смолян.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени