„Добре дошли в Командването на Сухопътните войски. За мен е изключително приятно да се видим днес тук след ползотворната ни съвместна работа през 2017 г.“, каза днес, 12 декември, генерал-майор Михаил Попов на срещата с представителите на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, която се състоя в Командването на Сухопътните войски. Той запозна гостите с изпълнените задачи по трите мисии, окомплектоването на формированията с всички категории военнослужещи и мерките, които се предприемат от политическото и военното ръководство за неговото преодоляване, както и с развитието на Инвестиционния проект на Сухопътните войски.

          В срещата участваха председателят на военнопатриотичната организация генерал от запаса Златан Стойков, заместник-председателите генерал-майор от запаса Васил Върбанов, полковник от запаса Чавдар Петров,  полковник от запаса Христо Симеонов, главният секретар полковник от запаса Павел Станев и главният редактор на вестник „Българско воинство“ и списание „Военен глас“ полковник от резерва Спирдон Спирдонов.

От своя страна генерал Стойков каза: „Имате пълната подкрепа на Съюза…“ и продължи с планираните през следващата година мероприятия, които да бъдат съвместно проведени със Сухопътни войски с цел популяризиране на военната професия. Той заяви и намеренията на новото ръководство да работят в посока обединението на запасното воинство и срещна пълната подкрепа на командира на Сухопътните войски.

В края на срещата генерал-майор Попов връчи на председателя на СОСЗР медал на Сухопътните войски, а от своя страна генерал Стойков му подари представителния знак на организацията.

 

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени