На 11.06.2018г. в гр. София, се проведе тържествен ритуал за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 78 батальон за осигуряване“. Досегашният командир на формированието полковник Христо Начев сдаде длъжността на майор Александър Бойков – досега заемащ длъжността заместник-командир.
Сдаването и приемането на длъжността се извърши в присъствието на Командира на Сухопътните войски – генерал-майор Михаил Попов и комисия от Командването на Сухопътните войски, с председател полковник Маргарит Михайлов – заместник - началника на щаба на Сухопътните войски.
Полковник Христо Начев благодари на всички военнослужещи от състава на батальона за професионализма и всеотдайността, с която се изпълняват служебните задължения и ги призова да продължат да се развиват и надграждат постигнатото.
Майор Александър Бойков благодари за доверието и увери че ще продължи да съхранява традициите и да работи за издигане авторитета на батальона и на Сухопътните войски.
Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на личния състав от военното формирование, подписването и утвърждаването на Акта за приемане и сдаване.

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени