Днес, 16.03.2018 г., от 12.00 ч.  на площад „Свобода” в стария център на град Смолян, с участието на Представителния оркестър на Сухопътните войски, 46 новоназначени военнослужещи от 101 алпийски полк тържествено положиха военна клетва. По думите на командира на алпийците полковник Димитър Кацаров след полагането на ритуала военнослужещите ще заминат на обучение в Плевен в Единния център за начална подготовка, което ще продължи 40 дни. След приключване на обучението и успешното полагане на изпити те ще станат военнослужещи на безсрочен договор и ще се влеят в редовете на полка, където ще започнат тренировки за придобиване на способности за специализирана подготовка.

На тържеството присъстваха заместник-областният управител на област Смолян Андриян Петров, ръководители на службите за национална сигурност,  представители на регионалния и общинския съюз на   офицерите и сержантите от запаса и резерва, военно-патриотични организации и гости.

От 13.30 часа в Гарнизонния военен  клуб  се проведе среща на командира на 101 алпийски полк с родителите на положилите военна клетва военнослужещи, на която той пожела „на добър път и успешно справяне с предстоящите пред тях предизвикателства“.

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени