Военнослужещи от личния състав на военно формирование 56 040, от състава на Бригадно командване-Благоевград, на 27.10.2017 г, взеха участие в тържествените чествания, посветени на 105 години от Освобождението на Петрич от османско робство.

Вечерта, пред паметника на „Освободителя на Петрич - капитан Никола Парапанов“, бе построен почетен караул от личния състав на Бригадното командване. В знак на преклонение пред подвига и признателност към саможертвата на героите, дали живота си в името на светлия идеал - свободна, обединена и независима България, военнослужещите взеха участие в ритуал по полагане на венци и цветя. Венци  бяха положени от името на кмета на Община Петрич Димитър Бръчков, областния управител на Благоевград Бисер Михайлов и командира на Бригадно командване – Благоевград полковник Красимир Кръстев.

Честванията, посветени на 105-та годишнина от Освобождението на Петрич, бяха уважени от народни представители от 44-то Народно събрание, представители на държавната и местната власт, ученици, граждани и гости на града.

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени