• Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

  • Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посрещна делегация от Многонационалния Корпус Югоизток – Румъния,

  • Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 616
Отличната комуникация, взаимодействие и координация между алпийските формирования, Военновъздушните сили и екипа за авиомедицинска евакуация от ВМА, способстваха за изпълнение на поставените задачи на формированията съгласно сценария на съвместната международна подготовка “Родопи 24”.
 
Продължава полевото обучение на артилерийските формирования от 4-ти артилерийски полк, от състава на Сухопътните войски, който се провежда от 18 до 29 март на учебен полигон „Корен“.
 Военнослужещите от противотанковия дивизион, с командир подполковник Валери Витанов, проведоха тактическо учение с бойни стрелби на тема „Участие на противотанковата батарея в задържащи бойни действия”.  Бяха изпълнени огневи задачи по стрелба и поразяване на движещи се цели.
         
Планински преход, патрулиране, отбрана, евакуация на ранени и оказване на първа помощ бяха поредните дейности в международното сътрудничество между представителите от участващите нации, които допринесоха за повишаване на взаимодействието, оперативната съвместимост и координация в неблагоприятните планински условия.
На 21 март от 10.30 ч. пред община Ямбол ще се състои церемония по официалното изпращане на военнослужещи от маневрена рота в състава на регионално командване „Запад” в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) .
           В състава на формированието са включени около 100 военнослужещи, основно от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, както  и личен състав от Съвместното командване на силите, Мобилната КИС и Военномедицинска академия.
Помощник-национален командир на контингента е майор Светлин  Симеонов от управлението на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, а командир на ротата за охрана е старши лейтенант Слави Славчев от 38-ми механизиран батальон на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени