• Тържествено събрание-концерт по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември

  • Уважение към ветераните от Сухопътните войски

  • И в предпразничните дни на Учебен полигон „Корен“ ври и кипи

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 426
Секретарят на Сухопътните войски на САЩ д-р Марк Еспер и командирът на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Михаил Попов посетиха вчера, 25 септември, учебен полигон „Ново село”. Те наблюдаваха отбранителни действия на механизиран пехотен взвод с бойни машини „Брадли“. В тренировката на пехотинците се включиха и два хеликоптера „Апачи“.
 
Секретарят на Сухопътните войски на САЩ д-р Марк Еспер за първи път посещава полигон Ново село. Според него съвместната работа между сухопътните войски на двете страни повишава оперативната съвместимост.  „Съвместната подготовка е от голямо значение за повишаване на способностите ни“, отбеляза той.
 
На срещата на полигон Ново село д-р Марк Еспер и ... още
„Тази първа футболна среща е знак за добро приятелство между Република Сърбия и Република България. Сега поставихме началото на една много добра традиция, която съм сигурен, че ще продължи и занапред. Нека двата отбора се забавляват и по-добрият да победи“ каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов днес, 21 септември, на откриването на приятелския футболен мач между представителните отбори на Сухопътните войски на двете страни на градския стадион на футболен клуб „Сливнишки герой“ в гр. Сливница.
Събитието уважиха заместник-кметът на община Сливница, военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски, жители и ученици от град Сливница.
Футболната среща премина в оспорвана надпревара между двата отбора и много емоции от ... още
Денят на независимостта ще бъде тържествено отбелязан в гарнизоните на Сухопътните войски в цялата страна
На  21 и 22 септември представителни формирования от Сухопътните войски ще участват в честванията по повод 110-ата годишнина от Независимостта на Република България.
Със статични покази на военна техника, образци оръжие и екипировка в центровете на градовете София, Стара Загора, Плевен, Шумен, Хасково, Карлово, Белене, Сливен, Ямбол, Асеновград, Смолян, Казанлък, Благоевград и Враца ще започне от 9.00 до 12.00 ч. празникът на 22 септември.
В София показът ще се проведе пред сградата на Народния театър „Иван Вазов“ с участието на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.
Тържествата в Карлово ще започнат на 21 септември от ... още
С ВИП ден, по време на който бяха показани способности за адекватен отговор в случай на провеждане на операции по поддържане на мира, продължи многонационалното учение „Saber Junction - 2018”. На него присъства началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов.
Учението се провежда в периода 13-28 септември в Центъра за съвместна подготовка на Силите на САЩ – Хохенфелс в Германия и в него участват над 5 хиляди военнослужещи от Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Латвия, Македония, САЩ, Украйна и Франция.
От българска страна в „Saber Junction - 2018” участват над 90 военнослужещи от 31-ви механизиран батальон в Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада, с ръководител заместник-командирът на батальона ... още
В района на военно формирование 28 610 – София вчера, 18 септември, бе тържествено отбелязана 140-годишнината от създаването на Свързочни войски.  Церемонията беше открита с химна на Република България и марша на свързочника.
Заместник-началникът на отдел КИС в Сухопътните войски полковник Иван Иванов запозна присъстващите с историята на свързочни войски в БА – създаването им и развитието до днес. Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов-заместник-министъра на отбраната награди военнослужещи от запаса с плакети и поздрави всички настоящи и бивши свързочници по случай празника.
Директорът на дирекция КИС бригаден генерал Емил Шошев връчи грамоти на бивши офицери от името на началника на отбраната генерал Андрей Боцев. С предметни награди бяха ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени