• С резултат 0:0 завърши първата приятелска футболна среща между отборите на Сухопътните войски на България и Сърбия

  • Продължава многонационалното учение „Saber Junction - 2018”с участието на военнослужещи от Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 418
При местността „Паметниците“ край  Свищов на 28 юли, със съдействието на много институции, бе проведено 61-то традиционно масово преплуване на река Дунав.
Личният състав на военно формирование 28880 – Белене оказа съдействие в подготовката и провеждането на мероприятието с изграждането на паром, който послужи за транспортиране на участниците в близост до румънския бряг на реката.
Около 150 участника преплуваха разстоянието, което е  около километър и половина, като най-младият участник бе на 6 години, а най-възрастният – над 80. Събитието няма състезателен характер - в него се включват както спортисти, така и хора, които обичат да плуват. Участват и много спортни клубове от морските курорти и от вътрешността на страната, ... още
Вчера, 26 юли, военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене, след оглед на място, установиха възможността за построяване на мост в района на с. Глогово, община Тетевен. Днес, под ръководството на капитан Валентин Блажев, временното съоръжение от типа „тежък механизиран мост“ /ТММ – 3М/ бе построено на точното място и предадено за експлоатация на кмета на село Глогово Бисер Габровски.
Падналите дъждове нанесоха огромни щети в Тетевенско, има активирани свлачища и сериозно пострадала инфраструктура, като три махали с около 300 души останаха откъснати заради разрушен път и отнесен от пороите железобетонен мост.
Изграденият временен мост ще осигури достъпа до населените места и нормалния начин на живот, докато се изгради новият, който ще осигури ... още
Четирима военнослужещи-инструктори от армията на САЩ бяха на посещение в Центъра за подготовка на специалисти-Сливен от 15 до 27 юли 2018 г. за провеждане на мероприятието „Instructor Development course” от партньорската програма за сътрудничество с Националната гвардия на Тенеси.
Курсът е поредна част от програмата за обучение на сержанти от Сухопътните войски. Целта на посещението на четиримата военнослужещи от армията на САЩ бе да се запознаят със способите за обучение и методите за прилагане на обучителните програми при професионалното развитие на сержантския състав, а също и да бъдат полезни със своя опит.
В процеса на работа американските инструктори се срещнаха с представители на командния състав на ЦПС, със специалисти и инструктори от Центъра за ... още
Офицери от Сухопътните войски обмениха опит с офицери от Сухопътните войски на САЩ на семинар, който се проведе във войскови район Кабиле в Ямбол. За времето от 24-26.07.2018г. те участваха в мероприятие, в изпълнение "План за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2018г.”
От българска страна взеха участие офицери от състава на Втора механизирана бригада, а от американска страна – офицери от Сухопътните войски на САЩ, базирани в Съвместен център за подготовка – Хохенфелс, Германия.
В рамките на темата "Методическо земно таргетиране”, офицерите от артилерията и разузнаването обмениха опит и обсъдиха въпроси, свързани с процеса по съвместно определяне на целите за поразяване и координиране на огневата ... още
На площад „Свобода“ в Смолян днес, 26 юли, бе посрещнат с почести завърналият се от мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“ 35-ти контингент на Въоръжените сили на Република България. Командир на мисията е полковник Георги Маргитин, който приветства военнослужещите и всички присъстващи с думите: „За мен е гордост и чест да застана пред този строй за последен път, с мисълта за ясно изпълнена задача. И с мисълта, че спазих обещанието, което дадох на вашите близки - да ви върна живи и здрави. Искам да благодаря на вашите близки, че са отгледали и възпитали такива дъщери и синове, с които аз съм готов да отида във всяка точка на земното кълбо“. Той получи от Министерството на отбраната награден знак за отлична служба – първа степен, за ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени