• Тържествена проверка – заря в Широка лъка

  • Награждаване на военнослужещ от състава на 78-ми батальон за осигуряване - София

  • Ритуал по връчване на удостоверенията за завършване на курс по начална военна подготовка в Единен център за начална подготовка – Плевен

   
   
НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 413
Тържествена церемония по преустановяване на дежурството на контингента от Българската армия, участвал в състава на  Многонационалната бойна група на Европейския съюз „HELBROC – BG”, се състоя днес, 02.07.2018г. в 42-ри механизиран батальон – Ямбол.
За постигнати високи резултати, военнослужещи бяха наградени с грамоти от командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов. Грамотите връчи заместник-командира на бригадата полковник Недялко Ников, който поздрави военнослужещите и определи участието им в носенето на дежурството като „принос за европейската система за сигурност, в контекста на придобиването на съществен опит на личния състав за изпълнение на задачи, свързани със стратегически решения”. 
Командирът ... още
Новоназначени военнослужещи в 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски положиха днес, 29 юни, военна клетва. Тържественият ритуал се проведе в района на формированието. На него присъстваха семействата и близките на младите бойци.
 
Новопостъпилите военнослужещи ще получат необходимите основни знания и умения в Единния център за начална военна подготовка в Плевен.
И днес, 29.06.2018 г., в 08.00 ч. 21 военнослужещи с техника от състава на 101 алпийски полк Смолян оказват помощ на населението в Смолян.
Военнослужещите ще разчистват наводнените улици в кв. „Райково“.
Действията на модулното формирование се ръководят от майор Иван Щерев.
Модулно формирование от състава на 101-ви алпийски полк оказват помощ  днес, 28 юни, на населението в Смолян. Вследствие на обилните валежи в града е обявено бедствено положение.
Модулното формирование е в състав от 41 военнослужещи, които със  специализирана техника изграждат диги на река Черна в кв. Устово в града. Действията им се ръководят от командира на алпийците полковник Димитър Кацаров.
Военнослужещите се включват в спасителните действия след отправена молба от областния управител на област Смолян  Недялко Славов.
На 26 юни модулното формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 78 батальон за осигуряване - София, беше задействано по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов. 
Край гр. Своге, в коритото на р. Искър е открита ръчна корозирала бойна граната с дървена дръжка, от Втората световна война. Под ръководството на командира на модула - старши лейтенант Мартин Маргитин, боеприпасът е разузнат, извлечен и утилизиран в изоставена кариера край гр. Своге на същият ден.
 
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени