• Състезанието „Commando Challenge 2018” – в памет на петимата български военнослужещи, загинали преди 15 години при атентата срещу база „Индия“ в Ирак

  • Военнослужещи от Бригадното командване-Благоевград участваха в тържествените чествания, посветени на 106 години от освобождението на Свети Врач и Неврокоп

  • Военнослужещи от Сухопътните войски демонстрираха висок дух и професионализъм на тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018 г.”

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 422
Военнослужещи от Сухопътните войски в цялата страна участваха в честванията по повод 6 септември – деня на Съединението. С издигане на националния флаг, поднасяне на венци и цветя, празнични шествия и зари-проверки бе почетена тази бележита дата в историята на България.
Военнослужещи от Сухопътните войски участват в многонационалното учение „RAPID TRIDENT 18”, което се провежда от 03 до 15 септември 2018 г., в Република Украйна.
Учението преминава на два етапа: първи етап – компютърно-подпомагано командно-щабно учение (КПКЩУ) за подготовка на щаба в Международния Център за мироопазване и сигурност и втори етап -  отработване на учебни въпроси на местността на полигон  „Яворив”.
В „RAPID TRIDENT 18” участват военнослужещи от четиринадесет държави – Украйна, САЩ, Дания, Великобритания, Германия, Молдова, Румъния, Полша, Канада, Грузия, Турция, Азербайджан, Литва и България,  както и представители от Полско-Литовско-Украинска бригада.
От българска страна в учението участват ... още
2 механизирана бригада отбеляза своя професионален празник и 20 години от създаването си на центъра на Стара Загора.
За първи път тържественото събитие бе отбелязано на Античния форум „Августа Траяна” пред старозагорската общественост и гостите на града.
Празникът започна с приемане на строя от командира на бригадата бригаден генерал Костадин Кузмов, а старозагорският митрополит Киприан в служение с местни свещеници извърши празнично водоосвещение за здраве, благоденствие и успех на военнослужещите.
Тържеството продължи с приветствено слово на бригаден генерал Кузмов, в което той благодари на целия личен състав за професионализма и труда, които полагат за изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия и им пожела „Вяра и воля, за ... още
На  5 и 6 септември представителни подразделения от Сухопътните войски ще участват в честванията по повод 133-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
На 5 септември от 10,30 ч., на територията на община Асеновград военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград ще поднесат венци пред паметните плочи на Пере Тошев в града и на Конушенската чета в село Конуш и пред паметника на Поп Ангел Чолаков в село Новаково.
Същия ден честванията ще продължат с тържествена заря-проверка в град Съединение от 20,30 ч., в която ще участват представителни роти и военният духов оркестър на  61 механизирана бригада.
 На 6 септември с тържествен военен ритуал от 10,30 ч. в Стара Загора ще бъдат поднесени венци и цветя пред ... още
                Сбор по водолазна подготовка с личен състав, назначен на водолазни длъжности в Сухопътните войски за работа на море и потвърждаване/придобиване на основни водолазни квалификации се проведе  във военно формирование 54950 – Бургас.
В сбора взеха участие военнослужещи от военни формирования 28880 – Белене, 44200 – Стара Загора, 54890 – Казанлък и 34410 – 9 – Варна.
Непосредствен ръководител по подготовката и провеждането на сбора по водолазна подготовка бе капитан Даниел Маринов, а ръководител на водолазните спускания старши лейтенант Димитър Маринов от състава на в.ф. 28880 - Белене.
В продължение на две седмици военнослужещите отработваха ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени