• Тържествена проверка – заря в Широка лъка

  • Награждаване на военнослужещ от състава на 78-ми батальон за осигуряване - София

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 413
Днес, 10 юли, на учебен център „Анево” се проведе медиен ден, в който журналисти от в-к „Марица”, БТА - Пловдив, БНТ- Пловдив, в-к „Българска армия”, Военния телевизионен канал, Дарик радио, Информационния сайт otbrana.com, списание „Клуб Оръжие” наблюдаваха тактически занятия с бойни стрелби на механизирани взводове от 1 механизиран батальон на 61 Стрямска механизирана бригада с командир подполковник Станислав Малешков.
          В занятието на тема „Механизираният взвод в настъпление” взеха участие военнослужещи от механизирани формирования, разчети от смесен противотанков взвод и разчети от самоходна минохвъргачна батарея от 1 механизиран батальон на 61 Стрямска механизирана ... още
В центъра на китното подбалканско градче Сопот, в навечерието на рождението на един от представителите на големия и славен род Вазови, поел по пътя на перото и посветил живота си на създаването на едни от най-стойностните произведения в българската литература, формирования от 61-ва Стрямска механизирана бригада участваха в ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Иван Вазов.
Да почетат 168 години от рождението на поета пред паметника му се събраха кметът на община Сопот Деян Дойнов, президентът на Република България от 2002 до 2012 г. г-н Георги Първанов, бригаден генерал Пламен Йорданов – командир на 61 Стрямска механизирана бригада, представители на местната и държавната власт, на военнопатриотични съюзи и родолюбиви организации, архиерейският наместник на ... още
От 29 юни до 07 юли 2018 г. военнослужещи от Командването на Сухопътните войски и 101–ви Алпийски батальон – Смолян взеха участие в учението в планинска местност „5 Torri” (5–те Кули) в Република Италия.
Учението е ежегодно и се провежда в местността Алта Вал Бадиа, в близост до Пасо Фалцарего. Нарича се „5–те Кули”, защото всички занятия (катерене, тактически действия в планинско-горист терен, преодоляване на скални препятствия, спасяване с хеликоптер) са на мястото, известно като 5-те кули в района Доломити. Мястото предлага отлични условия за тренировка и провеждане на занятия по специална алпийска подготовка, като за целта има оборудвани учебни места и 14 маршрута за катерене с дължина от 30 до 120 м. на 2255 метра надморска ... още
Ефрейтор Пламен Пуфтев от състава на 101-ви алпийски полк беше награден днес, 5 юли, от министъра на отбраната с награден знак „За военна доблест”–трета степен за отличната психическа устойчивост, подготовка и адекватни действия при оказване на първа помощ на пострадал при катастрофа. Отличието беше връчено от началника на политическия кабинет на министъра на отбраната Илия Налбантов.
Церемонията се състоя пред личния състав на полка и на нея присъстваха  председателят на Общинския съвет на град Смолян Димитър Кръстанов, заместник-областният управител Андриян Петров и кметът на с. Търън Явор Говедаров.
На 7 юни 2018 г. около 19.00 ч. в село Търън, община Смолян става тежко пътно-транспортно произшествие. Водач на лек автомобил блъска водач на ... още
20 военнослужещи от 101-ви алпийски полк - Смолян участват и днес, 4 юли, с техника във възстановяване на проходимостта на инфраструктурата на града. Те почистват улици, пострадали от обилните валежи, паднали през миналата седмица. Действията на военнослужещите се ръководят от майор Иван Щерев.
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени