• Посещение на инспекционна група от Въоръжените сили на Русия във формирования на Сухопътните войски

  • Фестивал на военните духови оркестри и преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски - Враца 2018

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 403
18.05.2018
На 16.05.18 г. на УП „Ново село” се проведе стрелба с щатен изстрел от 2-ра танкова рота на 61 танков батальон от състава на Центъра за подготовка на специалисти.
Военнослужещите, участващи в занятието, демонстрираха своите бойни умения пред любопитните погледи на ученици от община Котел. Командването на ЦПС съвместно с Военно окръжие-Сливен създадоха много добра организация за провеждане на мероприятието като част от задължителната начална военна подготовка на учениците от 9-ти и 10-ти клас от региона.
Обучаемите се срещнаха с командира на ЦПС полковник Любомир Вачев, след което им бе изнесена кратка беседа от заместник-командира на 61 танков батальон майор Евтим Максимов, който ги запозна с особеностите на упражненията,  военната техника и въоръжението, с ... още
18.05.2018
Съгласно Плана за съвместна дейност между 61 Стрямска механизирана бригада и клуб „Приятели на армията“ през Учебната 2017/2018 г., на 17.05.2018 г.  в района на формированието се проведе  заключителното военно-приложно състезание, в което участваха  децата от петте секции на клуба с девет отбора от средните училища от градовете Карлово и Сопот. То бе организирано от главните сержанти на военните формирования на бригадата в район Карлово съвместно с клубния съвет под ръководството на изпълняващия длъжността главен сержант на бригадата старшина Милен Памуков.
Заместник-командирът на 61 Стрямска механизирана бригада полковник Деян Дешков откри състезанието  с „Добре дошли!”  и пожела успех на всички  с достойна победа за ... още
16.05.2018
На 16.05.2018 г. в центъра на китното подбалканско градче Сопот, родното място на големия и славен род Вазови, бяха отбелязани 150 години от рождението на един от тях - генерал-лейтенант Владимир Вазов - човекът и воинът,  отдал своите сили в служба на Родината. Проявите в негова чест започнаха още на рождената му дата - 14-ти, а днес в тържествения ритуал по полагане на венци и цветя взеха участие военният духов оркестър и почетен караул от състава на 61 механизирана бригада - Карлово.
За славата на българският воин, извоювал блестящата победа на българската войска при Дойран през Първата световна война, слово произнесе кметът на град Сопот Деян Дойнов.
Да почетат паметта и делото на героя пред Мемориалния комплекс на двамата братя генералите Георги и Владимир Вазови ... още
16.05.2018
Съвместно командно-щабно учение на Многонационално интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка и щаба на 91 инженерен батальон за обща поддръжка се провежда от 14 до 18 май в района на 91 инженерен батальон - Пловдив от състава на 55 инженерен полк - Белене. В учението участват представители на Румъния, Хърватия, Грузия и България.
Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка е създадено съгласно меморандум за разбирателство от 2007 г. между четирите страни, като всяка година в държавите-членки се организират командно-щабни учения на ротационен принцип.
Моделът на провеждането им се изразява в тренировка на личния състав от щаба и командирите на формирования по планиране и вземане на решения за изпълнение на задачи за ... още
16.05.2018
От 15 до 17 май 2018 г. Командването на Сухопътните войски на Българската армия е домакин  на конференция от Европейската инициатива за обединяване и споделяне в областта на военно-планинската подготовка “EU Pooling & Sharing Mountain Training Initiative.
Конференцията е част от мероприятията на Министреството на отбраната от Календара на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.
Европейската инициатива за обединяване и споделяне в областта на военно-планинската подготовка “EU Pooling & Sharing Mountain Training Initiative” датира от 2012 г. Официално началото е поставено на 09.06.2015 г. на тържествена Церемония, проведена в казармен район на   6-та планинска пехотна бригада на Австрийските ВС, в района на град ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени