• Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

  • Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посрещна делегация от Многонационалния Корпус Югоизток – Румъния,

   
   
НОВИНИ
Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа отправи покана към командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев за участие в официална церемония по смяна на командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа между генерал-лейтенант Доналд Кембъл и генерал-лейтенант Фредерик Ходжис.
Церемонията ще се състои на утре, 05 ноември 2014 г. в гр. Висбаден, Германия и на нея са поканени да присъстват командващите Сухопътните войски на страните членки на НАТО и партниращите нации.
Днес, 4 ноември, продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене, с ръководител капитан Минчо Минчев, по преодоляване на последствията от инцидента в завод „Миджур”, село Горни Лом, общ. Чупрене.
Вчера, 3 ноември, военнослужещите изпълняваха задачи по разузнаване и прочистване на прилежаща територия от външната страна на завод „Миджур”.
Разузната и прочистена бе площ от 111 дка.
Общата разузната площ до момента е 1 644 дка, оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите е 536 дка.
Продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене, с ръководител капитан Минчо Минчев, по преодоляване на последствията от инцидента в завод „Миджур”, село Горни Лом, общ. Чупрене.
През изминалите три дни военнослужещите извършиха разузнаване на площ от общо 156 дка от прилежащата територия от външната страна на завода и оказваха съдействие на разследващите органи.
Днес, 3 ноември, военнослужещите от Специализираната инженерна група ще продължат да изпълняват задачи по разузнаване и прочистване на прилежаща територия от външната страна на завод „Миджур”.
Общата разузната площ до момента е 1 533 дка, оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите е 647 дка.
Сухопътните войски ще честват своя боен празник – 19 ноември. През тази година той съвпада с отбелязването на 129-та годишнина от Сръбско-българската война
На 4 и 5 ноември 2014 г. ще се проведат турнир по стрелба със стрелково оръжие на полигон „Анево” - гр. Карлово с участието на представителни отбори от военните формирования на Сухопътните войски. Традиционният турнир по стрелба с пистолет „Макаров” за журналисти от централните и регионалните медии, представители на военнопатриотичните съюзи и военни аташета, акредитирани за Република България ще се проведе на 13 ноември 2014 г. от 10.00 часа на полигон „Сливница”. Празникът на Сухопътните войски ще бъде отбелязан с „Ден на отворени врати” във всички военни формирования на ... още
От 28 октомври, т.г. започнаха ротните тактико-специални учения с личния състав от инженерни формирования на полка на тема „Действия на ротата при инженерно осигуряване на бойните действия на механизирана бригада в отбрана”.
В периода от 28.10 до 30.10.2014 г. преминаха ротните тактико-специални учения на инженерната рота за бойна поддръжка и понтонно-мостовата инженерна рота на военно формирование 54470 – Белене.
В хода на ученията, които се проведоха на полигон „Инженерни полета”, на река Дунав и в различни местности около град Белене, военнослужещите от инженерната рота за бойна поддръжка отработиха задачи по устройване на инженерни заграждения и устройване на проходи в инженерни заграждения на противника. Благодарение на добрата подготовка ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени