• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от гарнизон Хасково посетиха днес, 22 декември, традиционния Коледен благотворителен базар, който се проведе в зала „Марица” в сградата на Областна администрация Хасково. Организатори на базара са Областния управител на Хасково г-н Добри Беливанов и Регионалния инспекторат по образование в града. Подполковник Николай Александров – командир на в.ф.52740-Хасково, от състава на Втора механизирана бригада и подполковник Валери Антонов – командир на УП „Корен”, заедно със свои колеги военнослужещи активно се включиха в благотворителната кауза.
Базарът се провежда за шести пореден път. Тази година в него със свои ръкоделия участват рекорден брой - над 30 училища от целия регион.
Събраната сума ще бъде предоставена за лечението на ... още
На 16 декември в тържествената зала на Централния военен клуб в София бе представен том Първи от История на Сухопътните войски на България. В препълнената зала бяха генерали и офицери от Въоръжените сили, бивши командващи  и командири от Сухопътните войски, главният инспектор на МО, генерал-майор Петров, началникът Военната академия контраадмирал Петев, заместник-командирът на СВ бригаден генерал Тодоров и началникът на щаба, бригаден генерал, дейци на културата, историци, издателите, спонсорите и гости.
Авторите на книгата са доцент Станчо Станчев и професор  д.ист. н. Тодор Павлов
Уникалното издание, описващо историята на войските от Опълчението до края на Първата световна война, допълнено с много фотоси, архивни документи и карти, бе представено от ... още
Вчера, 18.12.2014 г., модулна група за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия  от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Петър Трайков извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. ръчна отбранителна граната. открита на покрива на къща на ул. “Роженски проход”№ 2 в ж. к. “Стрелбище” на гр. София.
Военнослужещи от Сухопътните войски ще транспортират на безопасно място намерен боеприпас, намерен в ж.к. Младост-2, бл. 220А. Във връзка с постъпило искане от МВР по установения ред в 13,40 ч. днес, 17-ти декември, на мястото е изпратена модулна група от Сухопътните войски за разузнаване и обезвреждане на невзривения боеприпас. Ръководител на модулната група за разузнаване и обезвреждане на невзривени боеприпаси е капитан Петър Трайков.
Намерената граната ще бъде иззета и обезвредена на полигон „Сливница“.
 
С тържествен ритуал днес, 16-ти декември,  в Казанлък бе посрещнат 27-ият контингент от състава на Българската армия, участвал в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан - ISAF. Национален командир на  контингента е полк. Никола Митев, а помощник-национален  командир - подп. Милен Гегов от военно формирование 22180 в Казанлък. От същото формирование е и командирът на 17 рота за охрана майор Руслан Колев.
На церемонията присъстваха министърът на отбраната на Република България  Николай Ненчев, народният представител от 43-то Народно Събрание Нено Влайков, постоянният секретар на Министерството на отбраната Добромир Тотев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов,  командващият Съвместното командване на силите ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени