• Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

  • Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

   
   
НОВИНИ
Втора механизирана бригада предостави днес,  4 февруари, 15 водоноски на ВиК – гр. Хасково. С тях ще бъде осигурена питейна вода на населението в региона,  засегнато от наводнението. Водоноските ще се ползват до решаване на проблема с водоподаването, вследствие спирането на помпена станция Момково.
Сухопътните войски оказват тази помощ в отговор на искането на областния управител на Хасково Добри Беливанов за преодоляване на последиците от наводненията в областта.
На площад „Македония” в Благоевград днес, 4 февруари, почетен караул от личния състав на военно формирование 26 400 взе участие в ритуал по полагане на венци и цветя по повод 143 години от рождението на един от най-изтъкнатите български революционери, водача и идеолога на българските македоно-одрински революционни комитети  Гоце Делчев.
В знак на признателност пред паметника на Гоце Делчев бяха положени венци от кмета на община Благоевград Атанас Камбитов, от командира на военно формирование 26 400 подполковник Иван Иванов, от председателя на Общински съвет-Благоевград Радослав Тасков. С цветя почетоха паметта на великия революционер много културни дейци, общественици, политици, ученици, граждани и гости на Благоевград.
 
Военно формирование 52590-Ямбол от състава на 2 механизирана бригада има подготвено формирование за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия, в състав от 25 военнослужещи.
„Вчера, в ранния следобед на 2 февруари, на основание отправено искане от областния управител на област Ямбол и командира на Сухопътни войски, изпълнихме задачите си и оказахме помощ  на нуждаещите се в с. Попово, община Болярово, Ямболска област." – информира командирът му подполковник Атанас Георгиев, след завръщането на военнослужешите късно снощи.
Техниката, с която разполага формированието, за помощ на населението, местната власт, както и на изпълнителната власт, при подобни ситуации, включва помпи за изпомпване на вода, надуваеми лодки, шанцов инструмент, с който ... още
От  02 до 06 февруари  в Италия ще се проведе 67-то издание на Шампионата по ски на алпийските подразделения 2015 г.(Campionati Sciistici delle Truppe Alpine – Ca.STA 2015), на който ще присъства командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев. Официалната покана е отправена от командващия на Алпийските части на Въоръжените сили на Италианската република генерал-майор Фредерико Бонато.
Шампионатът по ски за „Наградата на приятелството” (Trofeo dell’ Amicizia), в който ще участва и представителният отбор от Сухопътните войски, се организира от Главното командване на италианските алпийски части и е признат за най-голямото и значимо международно събитие в областта на подготовката на алпийските части и включва четири дисциплини - гигантски ... още
Във връзка с обявеното бедствено положение в община Смолян 40 военнослужещи от 101 алпийски батальон се включиха в 11.00 ч. тази сутрин с три специализирани автомобила в укрепването на дигите на прелелите реки Черна и Бяла, които минават през града. 
Ситуацията в града към момента е овладяна с много добрата координация между местната изпълнителна власт и военното формирование 28330 – Смолян. Те пълнеха чували с пясък и ги поставяха за укрепване на брега на реката.
Министърът на отбраната Николай Ненчев заедно със началника на Щаба на Сухопътните войски и командира на военно формирование 32990 – Пловдив бригадните генерали Пламен Атанасов и Михаил Попов, заместник-командира на Алпийския батальон майор Здравко Михайлов и представители на местната власт ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени