• Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

  • Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 615
Днес, 1 април, личният състав на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк, чества 24 години от създаването на формированието.
Командирът на батальона подполковник Даниел Маринов прие строя, приветства личният състав, изказа своята благодарност за добре изпълнените задачи, повишените способности и достойното представяне на всички военнослужещи и цивилни служители през изминалата година. Той пожела на личния състав да гледа смело към бъдещето, да мисли за настоящето и да се гордее с миналото.
В празничния ден със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, старши лейтенант Георги Чолев беше повишен във военно звание капитан.
Със заповеди на командира на 55-ти инженерен полк и командира на ... още
Министърът на отбраната Тодор Тагарев награди днес, 29 март, военнослужещите от 101-ви алпийски полк, които преди броени дни, по време на съвместната подготовка „Родопи - 24“, проведоха реална операция по спасяване на бедстващи хора в Източните Родопи.
 
За висок професионализъм, чувство за отговорност, хладнокръвие и смелост при спешно проведената операция по търсене и спасяване при зимни условия на бедстващи граждани в планината бяха наградени майор Данаил Карабов - началник на учебен център във военно формирование 28330 -  Смолян, капитан Борислав Семерджиев - командир на Втора алпийска рота, старшина Борислав Костадинов - фелдшер във военно формирование 28330, младши сержант Трендафил Кехайов и ефрейтор Николай Пенчев - инструктори в учебен център ... още
В продължение на два дни се проведе ротно тактико-специално учение „Специализирана защита-2024“, в което взеха участие около 50 военнослужещи с над 10 единици техника от състава на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е.
В хода на учението бяха отработени задачи и демонстрирани  умения по извършване на марш, заемане и действия в район за бойно използване, водене на радиационно и химическо разузнаване, извършване на пълно активно обеззаразяване на личен състав и техника.
           Темата на учението беше „Действие на формированията за ЯХБЗ и Е в зона за отговорност при изпълнение на задачи в интерес на Сухопътния компонент, провеждащ отбранителна операция”, а негов провеждащ заместник-началникът на ... още
С управление огъня на артилерийската група с участието на батареи от реактивния дивизион с командир подполковник Георги Янчев, офицер за връзка и група предни наблюдатели от Въоръжените сили на Република Италия от състава на многонационалната батальонна бойна група, базирана на учебен полигон „Ново село”, завърши полевата подготовка на 4-ти артилерийски полк.
          В хода на тренировката бяха отработени цели, поставяни за изпълнение от сухопътния компонент, от многонационалната бойна група, както и от собствените разузнавателни органи и средства.
          За първи път бяха тествани и отработвани иновативни методи за използване на командния пункт на щаба на полка и ... още
Днес, 28 март, на учебен център „Сливница” приключи ротно-тактическото учение с бойна стрелба с 3-та механизирана рота и зенитно-ракетен артилерийски взвод на 3-ти механизиран батальон – Благоевград, от състава на 3-то бригадно командване на тема: „Настъпление на механизираната рота от непосредствено съприкосновение с противника“.
Поставените цели бяха постигнати. Усъвършенстваха се уменията на командира на ротата по управлението на формированието, с извършване на своевременен маньовър със сили и огън чрез умело използване възможностите на придадения към ротата зенитно-ракетен артилерийски взвод. Повишиха се физическата и психическа издръжливост на личния състав.
Командир на ротата е старши лейтенант Иван Дуков. Ръководител на занятието беше ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени