• Иновативна огнева подготовка в 61 механизиранa бригада

  • В Сливен честват 150-ата годишнина от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

  • ДЯКОНЪТ – НАЙ-ВИСОКИЯ ВРЪХ - Тържествено честване на 181-ата годишнина от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 409
20 военнослужещи от 101-ви алпийски полк - Смолян участват и днес, 4 юли, с техника във възстановяване на проходимостта на инфраструктурата на града. Те почистват улици, пострадали от обилните валежи, паднали през миналата седмица. Действията на военнослужещите се ръководят от майор Иван Щерев.
 
Над 20 военнослужещи от 101-ви алпийски полк - Смолян участват днес, 3 юли, с техника във възстановяване на инфраструктурата на града. Те почистват улици, пострадали от обилните валежи, паднали през миналата седмица. В град Чепеларе с две водоноски военнослужещи доставят вода за детските градини.
 
Тържествена церемония по преустановяване на дежурството на контингента от Българската армия, участвал в състава на  Многонационалната бойна група на Европейския съюз „HELBROC – BG”, се състоя днес, 02.07.2018г. в 42-ри механизиран батальон – Ямбол.
За постигнати високи резултати, военнослужещи бяха наградени с грамоти от командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов. Грамотите връчи заместник-командира на бригадата полковник Недялко Ников, който поздрави военнослужещите и определи участието им в носенето на дежурството като „принос за европейската система за сигурност, в контекста на придобиването на съществен опит на личния състав за изпълнение на задачи, свързани със стратегически решения”. 
Командирът ... още
Новоназначени военнослужещи в 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски положиха днес, 29 юни, военна клетва. Тържественият ритуал се проведе в района на формированието. На него присъстваха семействата и близките на младите бойци.
 
Новопостъпилите военнослужещи ще получат необходимите основни знания и умения в Единния център за начална военна подготовка в Плевен.
И днес, 29.06.2018 г., в 08.00 ч. 21 военнослужещи с техника от състава на 101 алпийски полк Смолян оказват помощ на населението в Смолян.
Военнослужещите ще разчистват наводнените улици в кв. „Райково“.
Действията на модулното формирование се ръководят от майор Иван Щерев.
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени