• Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

  • Посещение на началника на Главния щаб на Сухопътните войски на Република Гърция в 3-то бригадно командване от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
Във военните формирования на 61-ва Стрямска механизирана бригада в гарнизони Карлово, Казанлък и Плевен отбелязаха днес, 6 март, в аванс предстоящия празник – Международния ден на жената. Жените - военнослужещи и цивилните служители бяха поздравени от своите колеги.
В гарнизон Карлово беше връчена една специална награда – ГРАМОТА ЗА МАЙКАТА С НАЙ-ГОЛЯМОТО СЪРЦЕ!  Единодушно за носител на наградата беше избрана сержант Мария Якимова. Беше организирана и кулинарна надпревара от домашно приготвени специалитети.
Жените бяха поздравени по случай празника с пожелание да запазят своята женственост и очарование в суровата мъжка професия и получиха цветя в знак на уважение.
На 05.03.2014 г. жените – военнослужещи и цивилни служители от командването на Сухопътните войски отпразнуваха в аванс предстоящия празник 8 март – Международния ден на жената.
От името на Ръководството на Сухопътните войски те бяха поздравени от бригаден генерал Любчо Тодоров – заместник-командир на Сухопътните войски и получиха цветя в знак на уважение.
Представителният духов оркестър на Сухопътни войски участва от 19 до 24 февруари 2015 г. в Международния музикален фестивал на военните духови оркестри „Carnaband show“. Той се проведе в град Шалон сур Саон-Франция и българският военен оркестър получи голямата награда на публиката.
 
Представителният духов оркестър на Сухопътните войски представи 20-минутен спектакъл в първата част на концерта „CARNABAND SHOW“, който се проведе  на 21 февруари  в зала „Colisee“ в град Шалон сур Саон. Изпълнението започна с химна на Българската армия „Велик е нашият войник“, под звуците на който оркестърът дефилира на сцената. В следващите 20 минути бяха изпълнени и маршът на 22-ри тракийски полк "Булаир", маршът ... още
Успешно се представиха смолянските алпийци и в Австрия. За първи път български отбор участва в най-тежкото зимно военно състезание – 12-ото издание на „Еделвайс Рапид 2015”. В него участваха 5 нации - Австрия, България, Германия, Швейцария и Полша с общо 17 отбора. Първо място завоюва първият отбор на Австрия. Второ място зае Швейцария и трето  - Германия.
Въпреки кратката двумесечна подготовка българският отбор се справи отлично през първият ден, като измина 18 километра в рамките на 8 часа изкачване в планината по маршрут без път с денивелация 2000 м. Успешно бяха премината препятствията откриване и спасяване на затрупан с лавина, военно ориентиране с 5 контролни точки по маршрут с карта и военно разузнаване, включващо откриване на цели и разстоянието до ... още
От 22-ри до 27-ми февруари в Реген, Република Германия, се проведе военното зимно състезание на Бундесвера. В него взе участие и отбор от Смолян с ръководител о.р. подполковник Георги Петковски, който проведе още преди заминаването си пълноценна подготовка на Пампорово.
Българският отбор се състоеше от 11 състезатели - действащи военнослужещи и военнослужещи от резерва и запаса, които участваха във всички дисциплини - гигантски слалом, биатлон, ски туринг и военен патрул.
В много оспорвани състезания о.р. подполковник Никола Узунов завоюва два бронзови медала на биатлон и гигантски слалом, а капитан Димитър Иванов спечели среброто. Военният патрул зае престижното четвърто място. Всички участници се представиха отлично и защитиха с чест и достойнство пагона и доброто име на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени