• Посещение на инспекционна група от Въоръжените сили на Русия във формирования на Сухопътните войски

  • Фестивал на военните духови оркестри и преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски - Враца 2018

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 403
08.06.2018
Днес, 08 юни, от 10.00 часа в Центъра за подготовка на специалисти  военна клетва положиха 12 новоназначени войници.  Четирима от тях са служили и преди в Българската армия, а останалите осем за първи път произнесоха думите „Заклех се!”.
В словото си командирът на формированието полковник Любомир Вачев  изтъкна значението и голямата стойност на клетвата, нейния дълбок и заветен смисъл. „И днес Българската армия е на своя пост” подчерта полковник Вачев и приветства новото попълнение, което вече е част от бранителите на Родината.
Гости на събитието бяха заместник-областният управител на област Сливен Камен Костов,  директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, представители на  Регионална служба – Военна полиция в ... още
08.06.2018
           От 5 до 8 юни 2018 г. съгласно предварително утвърдена програма от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов във войските беше на посещение украинска военна делегация.
Визитата започна със среща в Командването на Сухопътните войски, където делегацията бе приета от началника на щаба бригаден генерал Николай Караиванов.
На 6 юни посещението на украинската делегация продължи в 101 алпийски полк – Смолян. Срещата с българските алпийци започна с брифинг на командира на 101 алпийски полк полковник Димитър Кацаров, който запозна гостите с историята на полка, функциите, мисиите, задачите и целите на формированието. Делегацията наблюдава провеждането на учебни стрелби и занятия по алпийска ... още
08.06.2018
Сухопътните войски провеждат двустепенното командно-щабно учение „Балкан 2018”. В него участват щабовете на 2 мбр и 38 б за ЯХБЗ и Е, както и   щабовете на батальони и дивизиони от състава на 2 мбр.
Целта на  командно-щабното учение “БАЛКАН 2018” е да се повишат уменията на офицерите от щабовете и се съгласуват действията при провеждане на операция при конфликт със средна интензивност на специфични направления.
„БАЛКАН 2018” се провежда в четири фази:
- Фаза І - „Основно обучение” – от януари до май 2018 г.;
 - Фаза ІІ - „Планиране в отговор на криза” – от 9 до 31 май 2018 г. ;
От 11 до 14.06.2018  г. предстои  в пунктовете за постоянна дислокация на ... още
08.06.2018
На  5, 6 и 7 юни 2018 г. Единен център за начална подготовка - Плевен бе домакин на възстановения след дългогодишно  прекъсване турнир по военен трибой между представителните отбори на военните формирования от Сухопътните войски.
При много добра организация от страна на домакините се проведоха състезания по стрелба с автомат „Калашников“, хвърляне на граната в цел и крос 8000 метра.  Действията на състезателите бяха оценявани от комисия  от Командването на Сухопътни войски с председател полковник Цветко Червенков.
В крайното индивидуално класиране на  I място  се класира старши лейтенант Мариян Буколски от 55-ти инженерен полк – Белене.         Второто място ... още
01.06.2018
          Празникът на 20-ти самоходен артилерийски дивизион - Ямбол – 11 години от неговото създаване, започна вчера, 31 май, на Учебен полигон „Победа”, със състезание по стрелба с пистолет „Макаров”.  То бе открито от командира на формированието подполковник Георги Георгиев, който във встъпителното си слово приветства всички гости и подчерта успехите на дивизиона през годината. Победителите в индивидуалното и отборното състезание по стрелба бяха наградени с купи и грамоти.
          На честването присъстваха представители на държавната и местната власт, Министерство на вътрешните работи, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, командири на ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени