• Тържествена проверка – заря в Широка лъка

  • Награждаване на военнослужещ от състава на 78-ми батальон за осигуряване - София

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 413
         По инициатива на Центъра за подкрепа за личностно развитие гр. Чирпан, Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението-Чирпан и командването на  1 разузнавателен батальон - Свобода от състава на Сухопътните войски  на 1 август в горския масив в близост до района на военното формирование бе поставено информационно противопожарно табло, изработено от деца от кръжока по „Конструиране” под ръководството на инженер Танко Петков.
         Командирът на 1 разузнавателен батальон – Свобода  подполковник Минчо Минев благодари на децата и разясни необходимостта от стриктно спазване на мерките за противопожарна безопасност за опазване на горите на ... още
Медиен ден на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 18“ ще се проведе на 8 август /сряда/ на учебен полигон „Ново село“.
„PLATINUM LION 18“ се провежда от 30 юли до 10 август на Учебен полигон „Ново село”. Целта на подготовката е да повиши взаимодействието и оперативните способности на участващите формирования от НАТО и страните-партньори при провеждане на съвместни действия. В учението участват военни формирования от Република България, Силите на САЩ в Европа, Румъния, Република Молдова, Република Албания, Република Сърбия, Република Грузия и Република Черна Гора. За първи път в историята на учението процесът по подготовка, планиране и провеждане е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република ... още
Днес, 30 юли 2018 г., на учебен полигон „Ново село“, под ръководството на полковник Стоян Шопов – началник на щаба на 2 механизирана бригада – Стара Загора, започна многонационалната съвместна подготовка „Platinum Lion 18“, която ще продължи до 10 август.
В съвместната подготовка участват до 700 военнослужещи и до 100 единици бойна, транспортна и специална техника от въоръжените сили на Република България, САЩ,  Албания, Грузия, Молдова Румъния, Сърбия и Черна гора.
Офицер, планиращ учението, е заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, офицер, провеждащ учението е полковник Стоян Шопов, а директор на учението е подполковник Атанас Георгиев, заместник-началник на щаба на 2 механизирана бригада. Командир ... още
При местността „Паметниците“ край  Свищов на 28 юли, със съдействието на много институции, бе проведено 61-то традиционно масово преплуване на река Дунав.
Личният състав на военно формирование 28880 – Белене оказа съдействие в подготовката и провеждането на мероприятието с изграждането на паром, който послужи за транспортиране на участниците в близост до румънския бряг на реката.
Около 150 участника преплуваха разстоянието, което е  около километър и половина, като най-младият участник бе на 6 години, а най-възрастният – над 80. Събитието няма състезателен характер - в него се включват както спортисти, така и хора, които обичат да плуват. Участват и много спортни клубове от морските курорти и от вътрешността на страната, ... още
Вчера, 26 юли, военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене, след оглед на място, установиха възможността за построяване на мост в района на с. Глогово, община Тетевен. Днес, под ръководството на капитан Валентин Блажев, временното съоръжение от типа „тежък механизиран мост“ /ТММ – 3М/ бе построено на точното място и предадено за експлоатация на кмета на село Глогово Бисер Габровски.
Падналите дъждове нанесоха огромни щети в Тетевенско, има активирани свлачища и сериозно пострадала инфраструктура, като три махали с около 300 души останаха откъснати заради разрушен път и отнесен от пороите железобетонен мост.
Изграденият временен мост ще осигури достъпа до населените места и нормалния начин на живот, докато се изгради новият, който ще осигури ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени