• Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

  • Завърши съвместната подготовка „Родопи 24“ в Смолян

   
   
НОВИНИ
1 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 611
Днес, 25 януари, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков откри първия по рода си Сбор на новоназначени военни лекари във формирования от състава на Сухопътните войски, който се провежда в 61-ва Стрямска механизирана бригада.
Общо седем медици, назначени във военни формирования в София, Мусачево, Благоевград, Шумен, Свобода, Мокрен и Асеновград бяха приветствани от генерал-майор Дешков, който посочи основните предизвикателства пред младите лекари. Той подчерта, че след като вече се запознаят  със системата и начина на функциониране на Сухопътните войски, ще очаква предложения от тяхна страна, които да направят още по-ефективно военномедицинското осигуряване, с оглед на спецификата на провеждане на подготовката на военнослужещите.
Основни лектори на ... още
С почетното звание „Командир – пазител на славните традиции на Българската армия“ беше удостоен командирът на 3-то бригадно командване – Благоевград полковник Митко Балтов. Отличието-сертификат връчи командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, който е първият носител на престижната награда през 2021 г. През 2022 г. почетното звание беше присъдено на командира на Втора механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, който присъства на церемонията в ЦВК.
Носителите на наградата се определят ежегодно от Военноисторическа комисия.
Военнослужещите от Сухопътните войски съхраняват и развиват воинските традиции.
Вчера, 22 януари, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за невзривени бойни припаси от 78–ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски, с ръководител старши лейтенант Владислав Ставрев, разузна и унищожи силно корозирала ръчна граната Ф–1, без запалка,  открита в депо за отпадъци в град Самоков.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
Сухопътните войски изпълняват задачи и дейности, гарантиращи сигурността на страната в мирно време!
Днес, 18 януари, в Асеновград, пред паметника на генерал Виктор Дандевил, военнослужещи от 4 артилерийски полк – Асеновград, участваха в отбелязването на 146 години от освобождението на града от османско владичество. В знак на признателност пред загиналите за Освобождението на Асеновград бяха поднесени венци и цветя, и почетена тяхната памет с едноминутно мълчание от присъстващите.
Свещеници от Асеновградската духовна околия отслужиха заупокойна панихида за падналите герои.
На мероприятието присъстваха народни представители, представители на местната власт, свещеници от Асеновградската духовна околия, ученици, жители и гости на града.
Военнослужещите от Сухопътните войски се прекланят пред героите отдали живота си за освобождението на България!
Военнослужещи от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада взеха участие в ежегодното общоградско честване на Освобождението на Ямбол, което се състоя днес, 17 януари, в областния град.
По случай 146-тата годишнина от Освобождението на града от османско владичество, военнослужещите се построиха в тържествен строй, който прие началникът на гарнизон Ямбол полковник Милен Димитров, а слово произнесе кметът на града Валентин Ревански. 
Церемонията, на която присъстваха заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин и областния управител на Ямбол Биляна Кавалджиева,  беше предшествана от маршове на градския духов оркестър, а в празничната програма се включиха вокална група ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени