• В Сливен честват 150-ата годишнина от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

  • ДЯКОНЪТ – НАЙ-ВИСОКИЯ ВРЪХ - Тържествено честване на 181-ата годишнина от рождението на Васил Левски

  • В националното военноморско учение „БРИЗ 2018” се включват и военнослужещи от Сухопътни войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 409

Представителни роти от военно формирование 24490-Асеновград, участваха вчера, 01.05.2018 г., в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Панагюрище, посветена на 142 години от Априлската епопея в града.  
Тържеството започна с посрещане на главното знаме на Априлци, което е точно копие на ушитото от Райна Княгиня през героичните и славни дни на 1876 г. То се съхранява в къщата-музей „Райна Княгиня“ и се изважда на всеки 1 май. На площад „Двадесети април” представителните блокове от военно формирование 24490 посрещнаха главното знаме, както и знамената на останалите революционни окръзи, след което  председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева прие на строя на военнослужещите.
Кметът на община ... още

От 24  до 26.04.2018 г. в Командването на Сухопътните войски се проведе годишния семинар на психолозите от военните формирования на Сухопътните войски. Целта на срещата бе подобряване на координацията, обмен на опит и набелязване на мероприятия за оптимизиране на психологичната подготовка и осигуряване на военнослужещите.
Семинарът бе открито от полковник Тони Трифонов – началник на канцеларията на командира на СВ. В своето изказване той подчерта, че  осъществяването на знанията и уменията на военнослужещите в хода на бойната подготовка са невъзможни без психическата устойчивост на личността. Именно тази устойчивост осигурява адекватно поведение както в екстремални ситуации, така и в ежедневната учебно-бойна дейност. Затова въпросите, свързани с ... още

Центърът за подготовка на специалисти (ЦПС) в гр. Сливен организира турнир по футбол по повод Деня на Храбростта и празник на Българската армия. В него участваха отборите от ЦПС,  ОД МВР-Сливен, Регионална служба на Военна полиция-Сливен, Областно звено „Охрана”-Сливен.
 
След напрегнатите и оспорвани срещи, финали и полуфинали, на първо място се класира отборът на Регионална служба на Военна полиция-Сливен, на второ  -  отборът на Управлението на Центъра за подготовка на специалисти и на трето  – отборът на Център за подготовка на сержанти и войници.
 
Отборите – победители в турнира бяха наградени днес от заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. Той поздрави участниците и им ... още
38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична защита проведе национално сертификационно учение „Специална защита 18“.  В рамките на учението, под формата на тактико-специално занятие на тема „Действия на многофункционален взвод за ЯХБЗ в отбранителна операция в състава на многонационален батальон за ЯХБЗ“ се извърши сертификация на взвода деклариран към Силите на отговор на НАТО.
Целта на учението бе да се демонстрират знанията и уменията  на  военнослужещите от взвода при изпълнение на поставените разнообразни задачи по извършване на марш, заемане на район за бойно използване, водене на радиационно и химическо разузнаване и извършване на специална и санитарна обработка на личен състав, техника и въоръжение.
Учението се проведе на ... още
„В навечерието сме на един от най-хубавите празници – Денят на Свети Георги Победоносец и бих искал да благодаря на целият личен състав на Сухопътните войски за усилията, които полагате за да си свършим добре работата. За това, че правим най – доброто с това, с което разполагаме – каза в своето обръщение командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по време на тържественото събрание по случай 6 май, което се проведе днес, 26 април 2018 г., в командването на Сухопътните войски.
За постигнати високи резултати в служебната дейност, показани личностни и професионални качества, проявено усърдие и трудолюбие  генерал-майор Попов награди с „Обявяване на благодарност” командирите на пряко подчинение на командването на Сухопътните ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени