• Фестивал на военните духови оркестри и преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски - Враца 2018

  • 38-ми бЯХБЗ и Е тържествено чества Празника на военния химик

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 403
27.03.2018
           В Стара Загора с тържествен военен ритуал и заупокойна литургия, отслужена от Старозагорския митрополит Киприан, бяха отбелязани 105 години от Одринската епопея и Денят на Тракия – 26 март.           Общоградското честване започна пред паметника „Одринска епопея” в парк „Тракия”. В ритуала участваха военнослужещи от състава на 2-ра механизирана бригада,  а  организатори на честването бяха община Стара Загора, 2-ра Тунджанска механизирана бригада и Тракийското дружество ”Одринска епопея”.
           Венци и цветя в памет на героите поднесоха зам-председателят на Народното ... още
26.03.2018
„Триумф на българското бойно майсторство“ нарече победата при обсадата на Одрин в словото си командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов днес, 26.03.2018 г., по време на тържественото отбелязване на 105 г. от епичното превземане на Одринската крепост. Ритуалът, в който взеха участие военнослужещи от бригадата, се състоя пред Паметника на падналите за свободата на Родината герои в парк „Розариум“ в Казанлък.
Възстановка на предаването на сабята на коменданта на гарнизона на Одринската крепост Шукри паша на победителя генерал Никола Иванов, главнокомандващ на Втора българска армия представиха от Национално дружество „Традиция“.
Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи ... още
23.03.2018
Успешно завърши съвместното ротно тактическо учение, в което взеха участие механизирана рота от състава на многонационалната бойна група на Европейския съюз „HELBROC-BG” и пехотно формирование от Сухопътните войски на САЩ днес, 23.03.2018 г., на Учебен полигон „Ново село”.
В продължение на пет дни механизираната рота от състава на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, съвместно с военнослужещите от 1-ви батальон от 18-ти пехотен полк от Първа пехотна дивизия от Сухопътните войски на САЩ, изпълняваха  задачите по темата на учението „Действия на механизираната рота в състава на главните сили на батальона при участие в многонационална отбранителна операция”.
В деня на последния етап на учението, свързан с воденето на отбранителния ... още
23.03.2018
В Единния център за начална подготовка  в гр. Плевен 114 приети на военна служба граждански лица, назначени на длъжности във военните формирования на Сухопътните войски започнаха началната си военна подготовка. Обучението ще продължи до 04.05.2018 г., като командир на учебната група е майор Петко Миланов.
 Обучаемите ще преминат занятия по тактическа, огнева, физическа, строева, инженерна, свързочна, военно-медицинска, противопожарна, военна топография, ЯХБЗ и Е подготовки и вътрешна информация. Ще изучават и Устава за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България.
В края на обучението те ще положат изпити и на успешно издържалите ще бъдат връчени удостоверения за завършване на първия ... още
22.03.2018
Вчера, 21.03.2018 г., на Учебен център „Люляк” се проведе шампионата на 2 механизирана бригада по дуелна и щафетна стрелба, в който участваха 8 отбора от военните формирования на бригадата.
          В отборното класиране първо място заеха военнослужещите от 42 механизиран батальон – Ямбол, на второ място се класира 31 механизиран батальон – Хасково, а  трето място остана за 38 механизиран батальон – Стара Загора.
Отборите, заели призови места, бяха наградени с грамоти, купи и медали от майор Кънчо Киров от отделение „Бойна подготовка” на 2 механизирана бригада.
 
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени