• Тържествено събрание-концерт по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември

  • Уважение към ветераните от Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 427
Вчера, 22 август, в Ловеч, пред Белия паметник в квартал Стратеш  военнослужещи от Сухопътните войски от гарнизон Плевен участваха в тържествен ритуал по случай 141 години от освобождението на града от османско иго и установяване на местно управление. 
Ритуалът започна с приемане на почетния караул от полковник Николай Бешев – началник на гарнизон Плевен. Слово произнесе кметът на община Ловеч г-жа Корнелия Маринова.
В знак на признателност венци бяха поднесени от кмета на общината, генералния консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов, от името на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов и от представители на побратимените на Ловеч градове Лотошино, Сиктивкар и Рязан.
още
Модулното формирование от състава на 61-ва механизирана бригада - Карлово беше задействано днес, 19 август 2018 г. в 11.00 ч. по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, за да оказват помощ в гасенето на пожар, възникнал в иглолистна гора над местността „Сучурума“, северно от Карлово.
 
На труднодостъпен терен действат 44 военнослужещи с 5 броя техника. Действията на модулното формирование се ръководят от майор Марин Цаловски.
 
В готовност са още 20 военнослужещи, които да се включат при необходимост в овладяването на пожара.
 
Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха, извлякоха и транспортираха за унищожаване невзривен боеприпас в Пловдив днес, 18 август 2018 г. Модулното формирование за разузнаване и неутрализиране на невзривени боеприпаси от военното формирование 44 220 - Пловдив беше задействано по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов след подаден сигнал от МВР. При извършване на изкопни работи в двора на училище „Софроний Врачански“ в ж.к. „Тракия“ в град Пловдив е бил открит силно корозирал снаряд без видима маркировка. Под ръководството на командира на модула капитан Стоян Атанасов боеприпасът е извлечен и транспортиран за унищожаване.
От 14 до 16 август в щаба на Бригадното командване - Благоевград се проведе съвместна щабна тренировка, между военнослужещите от Бригадното командване и представители на Националната гвардейска част на щата Тенеси.
Основната цел на щабната тренировка бе да се повишат знанията и уменията на офицерите от Бригадното командване за работа в многонационална среда и да се разработят стандартни оперативни процедури, които да подобрят и оптимизират процеса на оперативно планиране.
Подполковник Томас Фоли от Националната гвардейска част на щата Тенеси беше впечатлен от отличната теоретична и практическа подготовка на офицерите от Бригадното командване и многократно подчерта, че „добрата координация и добре сглобеният екип, с който разполага Бригадното командване е повече от ... още
  По повод тържественото отбелязване на 133-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война от 1885 година и празник на Сухопътните войски се провежда фотоконкурс на тема „СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ. ФОТОПОГЛЕД - 2018”.
 
Регламент за провеждането му:
 
1. Общи положения
1.1. Регламента на Първи фотоконкурс „Сухопътни войски. Фотопоглед-2018“ определя целите и реда за неговата организация.      
1.2. Учредител на Фотоконкурса е командира на Сухопътните войски.      
1.3. Организатори на Фотоконкурса са Канцелария на Командира на СВ, Отделите„Личен състав” и „Логистика” в КСВ.
 
2. ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени