• Фестивал на военните духови оркестри и преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски - Враца 2018

  • 38-ми бЯХБЗ и Е тържествено чества Празника на военния химик

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 403
04.04.2018
От 2 април в Центъра за подготовка на специалисти започна модул, в който за механик-водачи на танк Т-72 се обучават трима военнослужещи от Република Македония. Обучението ще продължи до 10 май, като инструктори ще бъдат военнослужещи от Центъра за подготовка на сержанти и войници на ЦПС.
Обучението е в изпълнение на подписано споразумение за сътрудничество между министерствата на отбраната на двете страни за провеждане на обучение на военнослужещи от армията на Република Македония в курс за механик-водачи на танк Т-72.
02.04.2018
„Една от основните мисии на Българската армия е да подпомага населението в критични моменти. Няма случаи като наводнения, големи снеговалежи, които затварят пътища, или други бедствия, при които армията да не участва. Искам да ви благодаря, защото за пореден път благодарение на вашите усилия, хората в населените места, които бяха затворени и блокирани, можеха да се придвижват, да бъдат снабдявани и да се чувстват сигурни.“ Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в обръщението си към личния състав на 55-ти инженерен полк в Белене, при награждаването на военнослужещите, оказали помощ на населението от област Плевен, при ликвидиране на последствията от снегонавяванията в периода 26-28 февруари.
 
За проявен професионализъм и високо чувство на ... още
30.03.2018
Днес, 30.03.2018г., във военно формирование 22790-Горна Оряховица се проведе тържествен ритуал по повод 83 години от неговото създаване, по време на който командирът на ротата за ЯХБЗ и Е капитан Йордан Николов поздрави личния състав за професионалното и отговорно отношение към поставените задачи и награди отличилите се военнослужещи.
След завършване  на  официалната част на динамичен дисплей  бяха показани стрелба с лек пехотен огнемет (ЛПО-50), устройване на димна завеса с Дм-11, действие на отделението като пост за наблюдение, радиационно и химическо разузнаване, действие на отделението за специална обработка.
На статичния дисплей присъстващите се запознаха с  прибори  за радиационно и химическо разузнаване, специална техника  за химическо ... още
28.03.2018
На 28 март 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово бе домакин на шампионат по дуелна и щафетна стрелба между десет формирования от състава на Сухопътните войски, който се проведе на Учебен център „Анево”.
Командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов откри турнира, като приветства отборите и им пожела „съревнованието да премине в спортсменски дух при спазване на правилата за безопасност и победа за най-добрите“.
Председател на комисията бе полковник Цветко Червенков – началник на отдел „Подготовка на войските” в командването на Сухопътни войски.
След оспорвана борба между отборите най-високи резултати в щафетната стрелба със 7,62 мм АК показа отборът на военно формирование 22220  - ... още
28.03.2018
Полева подготовка на отделенията за радиационно и химическо разузнаване  на  2 Тунджанска механизирана бригада се провежда на приказармения полигон на военно формирование 44200  от 26 до 30 март 2018 г. в гарнизон Стара Загора.     
В нея участват военнослужещи специалисти по ЯХБЗ от военните формирования на бригадата в гр. Стара Загора, Ямбол и Плевен.
Подготовката се провежда с цел усъвършенстване на практическите навици и умения за водене на земно радиационно и химическо разузнаване, вземане на проби и идентификация на радиологични и химически агенти.  Формированията се подготвят да действат практически при възникване на ядрена, химическа и биологическа обстановка на територията на Република България.
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени