• Тържествено събрание-концерт по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември

  • Уважение към ветераните от Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 427
Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха, транспортираха и  унищожиха силно корозирал артилерийски снаряд без видима маркировка. Снарядът е открит на 28 септември от работници в пункта за изкупуване на цветни метали. След подаден от тях сигнал служители на РПУ – Перник са обезопасили района до пристигането в 18.15 ч. на модулното формирование от военно формирование     28 610 – София.
Под ръководството на командира на модула лейтенант Александър Цветков боеприпасът е транспортиран и днес, 29 август e унищожен в Учебен център „Сливница”.
Модулното формирование за разузнаване и неутрализиране на невзривени боеприпаси беше задействано по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов след подаден сигнал от МВР.
Тридесет военнослужещи от състава на ЕЦНП – Плевен  участват в съвместната подготовка „PLATINUM EAGLE 18”, която се провежда от 28 август до 7 септември 2018 г. на учебен полигон „Бабадаг” в Република Румъния.
В учението участват и военнослужещи от САЩ, Румъния, Грузия, Молдова и Украйна.
По време на учението българските военнослужещи ще изпълняват тактически задачи при действия в съвместни настъпателни операции и отработват техники, тактики и процедури в многонационална среда.
УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ
 
Изказвам своята благодарност и признателност към всички Вас, които се отзовахте на призива за събиране на финансови средства за лечението на Ивайло Илиев Киров, син на нашите колеги младши сержант Илия Кирилов Киров и редник Калина Иванова Кирова.
За мен е чест, че в Сухопътните войски има не само добри професионалисти, а истински хора, които знаят смисъла на човещината, съпричастността и добротата.
Събраните финансови средства и тяхната морална стойност са не само помощ, но и надежда за семейството на нашите колеги, че не са сами в този труден за тях ... още
На 1 септември  2018 година се навършват 20 години от създаването на 2 механизирана бригада – Стара Загора, която се явява пряк наследник и продължител на бойната слава и традициите на Осма пехотна Тунджанска дивизия.
Честванията по случай празника на бригадата започнаха с открит шампионат по стрелба с пистолет „Макаров”, в който взеха участие отбори от 2 механизирана бригада, областна администрация Стара Загора, община Стара Загора и телевизия „Стара Загора”.
Днес, 28.08, в парк „Пети октомври” в град Стара Загора военният духов оркестър на бригадата изнесе концерт на открито, а военнослужещи демонстрираха строеви хватки и движения с оръжие.
Празничната програма по случай празника ще продължи на 3 и 4 септември.  ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха, извлякоха и транспортираха за унищожаване невзривен боеприпас в с. Малка Верея днес, 26 август 2018 г. При почистване на сграда в необитаем имот, собственика на имота е намерил силно корозирала ръчна граната без видима маркировка.  Под ръководството на командира на модула капитан Росен Росанов, боеприпасът е извлечен и транспортиран за последващо унищожаване.
Модулното формирование за разузнаване и неутрализиране на невзривени боеприпаси от военното формирование 44 200 – Стара Загора беше задействано по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов след подаден сигнал от МВР.
 
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени