• Тържествено събрание-концерт по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември

  • Уважение към ветераните от Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 427
На  5 и 6 септември представителни подразделения от Сухопътните войски ще участват в честванията по повод 133-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
На 5 септември от 10,30 ч., на територията на община Асеновград военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград ще поднесат венци пред паметните плочи на Пере Тошев в града и на Конушенската чета в село Конуш и пред паметника на Поп Ангел Чолаков в село Новаково.
Същия ден честванията ще продължат с тържествена заря-проверка в град Съединение от 20,30 ч., в която ще участват представителни роти и военният духов оркестър на  61 механизирана бригада.
 На 6 септември с тържествен военен ритуал от 10,30 ч. в Стара Загора ще бъдат поднесени венци и цветя пред ... още
                Сбор по водолазна подготовка с личен състав, назначен на водолазни длъжности в Сухопътните войски за работа на море и потвърждаване/придобиване на основни водолазни квалификации се проведе  във военно формирование 54950 – Бургас.
В сбора взеха участие военнослужещи от военни формирования 28880 – Белене, 44200 – Стара Загора, 54890 – Казанлък и 34410 – 9 – Варна.
Непосредствен ръководител по подготовката и провеждането на сбора по водолазна подготовка бе капитан Даниел Маринов, а ръководител на водолазните спускания старши лейтенант Димитър Маринов от състава на в.ф. 28880 - Белене.
В продължение на две седмици военнослужещите отработваха ... още
Вчера, 1 септември, се състоя церемония по откриване на многонационалното компютърно-подпомагано командно-щабно учение „AGILE SPIRIT 2018”, което се провежда от 01 до 12.09.2018 г в гр. Сенаки, Грузия. В него участват военнослужещи от Грузия, САЩ, България, Украйна, Латвия, Естония, Чехия, Турция, Гърция и Румъния.
От българска страна в „AGILE SPIRIT 2018” участват военнослужещи от Командването на Сухопътните войски, 61 механизирана бригада и 68 бригада „Специални сили“.
Старши офицер на участващите в учението български военнослужещи е полковник Деян Дешков – заместник-началник на щаба на Сухопътните войски.
Гости на церемонията по откриването бяха министърът на отбраната на Грузия, началникът на Генералния щаб на Грузия и ... още
Тактически занятия с бойна стрелба на взвода на огневи комплекс „Батмиш“ проведе 61-ви танков батальон с командир подполковник Ангел Атанасов от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, с командир полковник Любомир Вачев.
Уменията на танкистите проличаха и в трите етапа на занятието. Първият етап е действие на танковия взвод в района на разполагане, вторият етап е изнасяне и заемане на взводния опорен пункт, подготовка на огневата система и инженерното оборудване, третият етап е воденето на отбранителни бойни действия.
Военнослужещите проведоха и учебните стрелби с автомат „Калашников” и с пистолет „Макаров” за родовете и специалните войски на видовете въоръжени сили.
Ръководители на тактическите занятия и на стрелбите ... още

На 1 септември празнуват медиците от Сухопътните войски.
На този ден личният състав на Сухопътните войски изказва уважение към техния благороден и високохуманен труд, както и своята благодарност за непрестанните грижи, които полагат за здравето на военнослужещите и цивилните служители.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
 
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени