• Фестивал на военните духови оркестри и преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски - Враца 2018

  • 38-ми бЯХБЗ и Е тържествено чества Празника на военния химик

   
   
НОВИНИ
1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 403
13.04.2018
Вчера, 12.04.2018 г., военнослужещи от Бригадното командване и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествена проверка - заря по случай празника на град Сандански.
Председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева прие строя на военнослужещите и рапорта на командващия зарята подполковник Кирил Спаневиков - командир на Трети механизиран батальон - Благоевград. В знак на добро партньорство и с пожелание за успешна съвместна работа тя връчи на кмета на община Сандански  Кирил Котев плакет на Народното събрание.
На честването присъстваха и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, народни представители от 44-то Народно събрание, командирът на ... още
11.04.2018
В изпълнение на „План за дейността на Сухопътните войски през 2018 година” oт 09 до 20.04.2018 г. на учебен полигон (УП) „Корен” ще се проведе полево лагерно обучение с артилерийските формирования от Сухопътните войски. В него ще вземат участие над 580 военнослужещи със 120 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и  Мусачево.
          По време  на обучението ще се проведат тактически учения с бойни артилерийски стрелби с реактивен дивизион и батареите от самоходните артилерийски дивизиони. На 19.04, в края на полевия лагер, ще се проведе тренировка по управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски. Началник на лагерния сбор е ... още
08.04.2018
Военнослужещи от състава на 55-ти инженерен полк в Белене унищожиха днес, 8 април, невзривен боеприпас. Модулното формирование, с ръководител старши лейтенант Милен Сотиров, беше активирано в 08:00 ч. тази сутрин.
 
Специализираният екип извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване на силно корозирала граната Ф–1 /тип „Лимонка”/, намерена в частен дом в село Деков, община Белене, обл. Плевен.
 
При стриктно спазване на мерките за безопасност, невзривеният боеприпас беше унищожен на обезопасено място в района на полигон „Учебни полета” към формированието.
05.04.2018
Военна клетва положиха днес, 5 април, 36  български граждани,  завършили курса по начална военна подготовка в Единния център в гр. Плевен. Обучението им се проведе от 12 март до 5 април 2018 г. Бяха проведени занятия по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. След успешно положените изпити по основните дисциплини, курсистите получиха удостоверения за завършване на началната военна подготовка. Те ще бъдат зачислени в резерва на Въоръжените сили.
 
05.04.2018
Вчера, 4 април 2018 г., в гр. Димитровград, Република Сърбия, се проведе среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов с командира на Сухопътните войски на Република Сърбия генерал-подполковник Милослав Симович.
По време на срещата бяха дискутирани актуални въпроси, касаещи състоянието и подготовката на Сухопътните войски на двете страни, обсъдени теми, свързани с възможностите за съвместни участия на военнослужещи и формирования в учения и тренировки, както и провеждането на бъдещи съвместни спортни мероприятия.
Двамата командири засегнаха и въпроси, свързани със сигурността в региона. По време на визитата бе проведена среща и с кмета на Димитровград г-н Димитров.
В рамките на посещението генерал-майор Михаил Попов и генерал-подполковник ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени