• С резултат 0:0 завърши първата приятелска футболна среща между отборите на Сухопътните войски на България и Сърбия

  • Продължава многонационалното учение „Saber Junction - 2018”с участието на военнослужещи от Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 418
„Тракийска звезда 2018“ е ежегодна международна летателна тренировка, която се провежда от 16 до 27 юли 2018 г. и предоставя на участниците възможности да генерират богат опит при реално взаимодействие в международна среда.
Зенитно-ракетните дивизиони „ОСА” от състава на Сухопътните войски се включиха в понеделник, 16 юли и ще продължат участието си до 26 юли.
В тренировката участват над 80 военнослужещи и 16 единици техника от дивизионите. Съгласувано с действията на авиацията се изпълняват тактически задачи по зенитна защита на стратегически обекти на територията на България и завоюване на превъзходство във въздуха. В реално време се подготвят бойните разчети по добиване на информация за въздушната обстановка, оценка и вземане на адекватни решения ... още
На 14 юли пред барелефа на Стефан Караджа в град Казанлък и по-късно пред паметника на Хаджи Димитър на връх Бузлуджа се проведоха възпоменателни церемонии с участието на представителни формирования и военния духов оркестър от състава на 61 Стрямска механизирана бригада. Тържествата бяха по повод 150 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета и преминаха под патронажа на  вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и кмета на Община Казанлък Галина Стоянова.
Тържественият ден за казанлъчани и техните гости започна с поклон пред обновения от младежи барелеф на Стефан Караджа, където почетен караул от Самоходния артилерийски дивизион на 61 Стрямска механизирана бригада  посрещна министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Поднесени бяха  венци и ... още
 Протоколна визита на 14 военни аташета от 10 дъpжави –  КНДР, Съpбия, Унгаpия, Швеция, Гъpция, Австрия, САЩ, Полша, Великобритания, Украйна, акредитирани у нас, бе проведена днес, 13 юли, в Единния център за начална подготовка – гр. Плевен. Посещението е в съответствие с „Плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Р България през 2018 г.”
По стар български обичай гостите бяха посрещнати с хляб и сол.
Визитата започна с брифинг на командира на ЕЦНП полковник Николай Бешев, на който той запозна присъстващите с кратки исторически данни за региона и Центъра, със структурата, дислокацията, задачите и подчинеността на формированието, както и с подготовката и участието в операции по поддържане на международния мир и ... още
Днес, 13 юли, 52-ма военнослужещи от формированията на Сухопътните войски в Асеновград, Белене, Благоевград, Враца, Казанлък, Карлово, Пловдив, Смолян, София, Стара Загора, Хасково, Ямбол на Сухопътните войски получиха своите удостоверения за успешно завършване на обучението си в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.
 „Получих нови знания, припомних си предишни и със сигурност курсът е полезен. Ще има какво да приложа в своята практика. Ценното е, че обучаващите са професионалисти, знаят какво правят и винаги са готови да се отзоват на нашите въпроси. заяви днес, 13 юли, старши сержант Красимир Попов от военно формирование 56040-Благоевград, който е и един от отличниците на този модул.
Военнослужещите преминаха обучение ... още
Във връзка с изпълнение на Плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани за Република България през 2018 г. днес, 12 юли, се състоя среща на представители на Асоциацията с командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
На изнесения от командира на СВ брифинг бяха разгледани въпроси, свързани със състоянието на СВ, развитието на способностите, задачите и организацията, както и приносът на СВ към ВС на Р България.
  На срещата  присъстваха бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на СВ,  полковник Стоян Стоянов – заместник-началник на щаба на СВ,  полковник Тони Трифонов – началник на канцеларията на командира на СВ и полковник Петър Иванов - началник на отдел „Планиране, развитие и ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени