• Иновативна огнева подготовка в 61 механизиранa бригада

  • В Сливен честват 150-ата годишнина от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

  • ДЯКОНЪТ – НАЙ-ВИСОКИЯ ВРЪХ - Тържествено честване на 181-ата годишнина от рождението на Васил Левски

   
   
НОВИНИ
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 409
На 22 май в Щаба на Сухопътните войски се проведе среща с делегацията от Многонационалната дивизия “Югоизток” – Румъния (HQ MND-SE), която е на посещение в нашата страна.
Начело на 9-членната румънска делегация бе бригаден генерал Даниел Петреску - командир на дивизията, а от българска страна срещата бе водена от бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на Сухопътните войски. В обръщението си към румънските си колеги той подчерта приноса на HQ MND-SE за консолидиране на източния фланг на НАТО, за обезпечаване сигурността на територията и населението на държавите-членки. Изтъкнати бяха и неуморните усилия на личния състав, 3-ма от които са от Сухопътните войски на Българската армия, допринесъл за достигане на пълни оперативни способности на ... още
Стрелби с въоръжението на танк Т-72 на Учебен полигон „Ново село” проведоха танковите роти от Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен през месец май.
На 22 май стрелбите наблюдаваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, директорът на служба „Военна полиция” бригаден генерал Борислав Сертов, директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, директорът на РС на Военна полиция-Сливен полковник Диян Цветков.
Присъстваха и бивши командири на 13-та бронетанкова бригада,  наследник на която ... още
Днес, 21май от 12.00  часа,  101 алпийски полк - Смолян отбеляза  храмовия  празник на параклиса на формированието „Св. Св. Константин и Елена” .  Отец Иван отслужи  молебен за здраве и благоденствие на личния състав и освети курбан, който бе раздаден за здраве на всички присъстващи.
На тържеството присъстваха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, председателят на общинския съвет инж. Димитър Кръстанов, командири на военни формирования от Сухопътните войски, представители на службите за национална сигурност и местния бизнес, както и много граждани и гости на Смолян. Поздравления по случай храмовия празник на полка  бяха получени от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 
 
На 16.05.18 г. на УП „Ново село” се проведе стрелба с щатен изстрел от 2-ра танкова рота на 61 танков батальон от състава на Центъра за подготовка на специалисти.
Военнослужещите, участващи в занятието, демонстрираха своите бойни умения пред любопитните погледи на ученици от община Котел. Командването на ЦПС съвместно с Военно окръжие-Сливен създадоха много добра организация за провеждане на мероприятието като част от задължителната начална военна подготовка на учениците от 9-ти и 10-ти клас от региона.
Обучаемите се срещнаха с командира на ЦПС полковник Любомир Вачев, след което им бе изнесена кратка беседа от заместник-командира на 61 танков батальон майор Евтим Максимов, който ги запозна с особеностите на упражненията,  военната техника и въоръжението, с ... още
Съгласно Плана за съвместна дейност между 61 Стрямска механизирана бригада и клуб „Приятели на армията“ през Учебната 2017/2018 г., на 17.05.2018 г.  в района на формированието се проведе  заключителното военно-приложно състезание, в което участваха  децата от петте секции на клуба с девет отбора от средните училища от градовете Карлово и Сопот. То бе организирано от главните сержанти на военните формирования на бригадата в район Карлово съвместно с клубния съвет под ръководството на изпълняващия длъжността главен сержант на бригадата старшина Милен Памуков.
Заместник-командирът на 61 Стрямска механизирана бригада полковник Деян Дешков откри състезанието  с „Добре дошли!”  и пожела успех на всички  с достойна победа за ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени