• Посещение на инспекционна група от Въоръжените сили на Русия във формирования на Сухопътните войски

  • Фестивал на военните духови оркестри и преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски - Враца 2018

   
   
НОВИНИ
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 403
20.04.2018
От 10 до 20 април в 61 механизирана бригада се проведе първия специализиран начален курс по алпийска подготовка под ръководството на инструктори от Учебен център за високопланинска подготовка от 101 алпийски полк - Смолян.
В курса участваха общо 26 военнослужещи от формированията на бригадата. По предварително утвърдения от командването  на бригадата план, обучаемите преминаха теоретични занятия, след което последваха практически занятия в местност със скален планински терен и в района на бригадата на новоизградената стена за катерене.
Подготовката се проведе в три основни етапа:
През първия етап обучаемите  тренираха изграждане на полиспасти и установки за изтегляне и преместване на хора, товари и боеприпаси в различни обстановки.
През втория етап ... още
19.04.2018
“Целите на подготовката на артилерийските формирования от състава на Сухопътните войски по време на полевото обучение на полигон Корен са постигнати” – каза командирът на 4-ти артилерийски полк и началник на полевия лагер, полковник Лъчезар Мишев. „Демонстрира се синхронизация на действията на формирования от различни калибри, различна далекобойност и различна скорострелност на всички артилерийски формирования” добави още полковник Мишев.
За времето от 10 до 20.04.2018г., аpтилерийски формирования от състава на Сухопътните войски проведоха полево лагерно обучение на учебен полигон Корен. В обучението взеха участие 580 военнослужещи със 120 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и  ... още
17.04.2018
Днес, 17.04.2018 г., в Десети механизиран батальон- Враца, от състава на Бригадното командване - Благоевград, се проведе военно обучение на ученици от 9 и 10 клас от общините Враца, Мездра и Бяла Слатина.
Учениците разгледаха специално обособените учебни центрове на строевия плац, където се запознаха с оръжието и техниката на въоръжение в Бригадното командване.
Интерес предизвикаха и лекциите, свързани със 140-годишната история на Българската армия, както и основните мисии и задачи, които изпълнява Десети механизиран батальон.
 
17.04.2018
  Военнослужещи от Бригадното командване в Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие вчера, 16.04.2018 г., в тържествено честване на 102 години от освещаването на военен паметник-чешма „Дрангова чешма”. Паметникът се намира в село Дрангово, община Петрич и е посветен на загиналите войници от 5-ти пехотен Македонски полк на 11-та пехотна Македонска дивизия по време на Първата световна война (1914 - 1918).
Отбелязването на годишнината започна в храма „Света Петка” със заупокойна панихида,  на която присъстваха командването и военнослужещи от състава на формированието.
След построяване на почетния караул пред паметника, тържеството продължи с ритуал по полагане на венци и цветя от името на кмета на община ... още
15.04.2018
Вчера, 14.04.21018 г. в гарнизонен военен клуб - Смолян аташето по отбрана на САЩ полковник Шанън Джонсън се срещна  със семействата на военнослужещите от състава на 101 алпийски полк, които в момента са на мисия в Афганистан. На нея основния инициатор за реализирането на това събитие, полковник Шанън Джонсън, изказа своята благодарност към професионализма и себеотдаването,които българските военнослужеши проявяват по време на мисията си, както и към техните семейства, за подкрепата която им оказват.
 
 Децата на военнослужещите участваха и се забавляваха в различни игри и състезания. Благодарност към близките на военнослужещите изказа и командирът на 101 алпийски полк полковник Димитър КАЦАРОВ.
 
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени