• Тържествено събрание-концерт по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември

  • Уважение към ветераните от Сухопътните войски

  • И в предпразничните дни на Учебен полигон „Корен“ ври и кипи

   
   
НОВИНИ
1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 426
Днес, 10.09.2018 г.,  в Командването на Сухопътните войски се проведе работна среща  на група от Сухопътното командване на НАТО (LANDCOM) - Измир, Турция, предвождана от началника на щаба генерал-майор Ерхан Узун и бригаден генерал Алфонсо Алба – заместник-началник на щаба по планирането и офицери от Сухопътното командване.
От българска страна на срещата присъстваха бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на СВ, началници на отдели, както и офицери от щаба на СВ и щабния елемент за интегриране на силите на NATO в България (NFIU – BGR).
По време на разговорите бяха обсъдени въпроси по актуалната среда на сигурност и съвременните предизвикателства, оперативната съвместимост, оперативното планиране и предстоящи съвместни ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски в цялата страна участваха в честванията по повод 6 септември – деня на Съединението. С издигане на националния флаг, поднасяне на венци и цветя, празнични шествия и зари-проверки бе почетена тази бележита дата в историята на България.
Военнослужещи от Сухопътните войски участват в многонационалното учение „RAPID TRIDENT 18”, което се провежда от 03 до 15 септември 2018 г., в Република Украйна.
Учението преминава на два етапа: първи етап – компютърно-подпомагано командно-щабно учение (КПКЩУ) за подготовка на щаба в Международния Център за мироопазване и сигурност и втори етап -  отработване на учебни въпроси на местността на полигон  „Яворив”.
В „RAPID TRIDENT 18” участват военнослужещи от четиринадесет държави – Украйна, САЩ, Дания, Великобритания, Германия, Молдова, Румъния, Полша, Канада, Грузия, Турция, Азербайджан, Литва и България,  както и представители от Полско-Литовско-Украинска бригада.
От българска страна в учението участват ... още
2 механизирана бригада отбеляза своя професионален празник и 20 години от създаването си на центъра на Стара Загора.
За първи път тържественото събитие бе отбелязано на Античния форум „Августа Траяна” пред старозагорската общественост и гостите на града.
Празникът започна с приемане на строя от командира на бригадата бригаден генерал Костадин Кузмов, а старозагорският митрополит Киприан в служение с местни свещеници извърши празнично водоосвещение за здраве, благоденствие и успех на военнослужещите.
Тържеството продължи с приветствено слово на бригаден генерал Кузмов, в което той благодари на целия личен състав за професионализма и труда, които полагат за изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия и им пожела „Вяра и воля, за ... още
На  5 и 6 септември представителни подразделения от Сухопътните войски ще участват в честванията по повод 133-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
На 5 септември от 10,30 ч., на територията на община Асеновград военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград ще поднесат венци пред паметните плочи на Пере Тошев в града и на Конушенската чета в село Конуш и пред паметника на Поп Ангел Чолаков в село Новаково.
Същия ден честванията ще продължат с тържествена заря-проверка в град Съединение от 20,30 ч., в която ще участват представителни роти и военният духов оркестър на  61 механизирана бригада.
 На 6 септември с тържествен военен ритуал от 10,30 ч. в Стара Загора ще бъдат поднесени венци и цветя пред ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени