• Посещение на инспекционна група от Въоръжените сили на Русия във формирования на Сухопътните войски

  • Фестивал на военните духови оркестри и преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски - Враца 2018

   
   
НОВИНИ
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 403
27.04.2018

Центърът за подготовка на специалисти (ЦПС) в гр. Сливен организира турнир по футбол по повод Деня на Храбростта и празник на Българската армия. В него участваха отборите от ЦПС,  ОД МВР-Сливен, Регионална служба на Военна полиция-Сливен, Областно звено „Охрана”-Сливен.
 
След напрегнатите и оспорвани срещи, финали и полуфинали, на първо място се класира отборът на Регионална служба на Военна полиция-Сливен, на второ  -  отборът на Управлението на Центъра за подготовка на специалисти и на трето  – отборът на Център за подготовка на сержанти и войници.
 
Отборите – победители в турнира бяха наградени днес от заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. Той поздрави участниците и им ... още
27.04.2018
38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична защита проведе национално сертификационно учение „Специална защита 18“.  В рамките на учението, под формата на тактико-специално занятие на тема „Действия на многофункционален взвод за ЯХБЗ в отбранителна операция в състава на многонационален батальон за ЯХБЗ“ се извърши сертификация на взвода деклариран към Силите на отговор на НАТО.
Целта на учението бе да се демонстрират знанията и уменията  на  военнослужещите от взвода при изпълнение на поставените разнообразни задачи по извършване на марш, заемане на район за бойно използване, водене на радиационно и химическо разузнаване и извършване на специална и санитарна обработка на личен състав, техника и въоръжение.
Учението се проведе на ... още
26.04.2018
„В навечерието сме на един от най-хубавите празници – Денят на Свети Георги Победоносец и бих искал да благодаря на целият личен състав на Сухопътните войски за усилията, които полагате за да си свършим добре работата. За това, че правим най – доброто с това, с което разполагаме – каза в своето обръщение командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по време на тържественото събрание по случай 6 май, което се проведе днес, 26 април 2018 г., в командването на Сухопътните войски.
За постигнати високи резултати в служебната дейност, показани личностни и професионални качества, проявено усърдие и трудолюбие  генерал-майор Попов награди с „Обявяване на благодарност” командирите на пряко подчинение на командването на Сухопътните ... още
25.04.2018
Вчера, 24.04.2018 г., в Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен, се проведоха занятия с ученици от 9 и 10 клас на Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков”. Обучението има за цел да ги запознае със задълженията на гражданите по отбраната на страната.
Занятията се организират и осъществяват по план-график от Военно окръжие-Сливен и Центъра за подготовка на специалисти.
Освен изнесените лекции, интересът на учениците беше ангажиран и с показ на техника и въоръжение, тренажор, посещение в музея на ЦПС и обиколка сред разположената на открито експозиция на бронирана техника.
 
20.04.2018
42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, отвори врати за приятелите си  днес, 19.04.2018 г., във войскови район Кабиле в Ямбол. Инициативата, посветена на 19 април – датата на създаването на батальона, започна с тържествен ритуал, демонстрация на тактически действия, както и демонстрация на специализиран ръкопашен бой, след което продължи с показ на въоръжение и техника и завърши със състезания.
„Годините назад ни вдъхновяват, но също така ни задължават като съвременни „пазители” на Родината да следваме пътя на себеотдаденост, начертан от нашите предшественици.” – изтъкна пред присъстващите командирът на батальона подполковник Ивайло Иванов. Той прие тържествения строй, като изказа  ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени