• Състезанието „Commando Challenge 2018” – в памет на петимата български военнослужещи, загинали преди 15 години при атентата срещу база „Индия“ в Ирак

  • Военнослужещи от Бригадното командване-Благоевград участваха в тържествените чествания, посветени на 106 години от освобождението на Свети Врач и Неврокоп

  • Военнослужещи от Сухопътните войски демонстрираха висок дух и професионализъм на тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2018 г.”

   
   
НОВИНИ
1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 422
Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха, извлякоха и транспортираха за унищожаване невзривен боеприпас в Пловдив днес, 18 август 2018 г. Модулното формирование за разузнаване и неутрализиране на невзривени боеприпаси от военното формирование 44 220 - Пловдив беше задействано по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов след подаден сигнал от МВР. При извършване на изкопни работи в двора на училище „Софроний Врачански“ в ж.к. „Тракия“ в град Пловдив е бил открит силно корозирал снаряд без видима маркировка. Под ръководството на командира на модула капитан Стоян Атанасов боеприпасът е извлечен и транспортиран за унищожаване.
От 14 до 16 август в щаба на Бригадното командване - Благоевград се проведе съвместна щабна тренировка, между военнослужещите от Бригадното командване и представители на Националната гвардейска част на щата Тенеси.
Основната цел на щабната тренировка бе да се повишат знанията и уменията на офицерите от Бригадното командване за работа в многонационална среда и да се разработят стандартни оперативни процедури, които да подобрят и оптимизират процеса на оперативно планиране.
Подполковник Томас Фоли от Националната гвардейска част на щата Тенеси беше впечатлен от отличната теоретична и практическа подготовка на офицерите от Бригадното командване и многократно подчерта, че „добрата координация и добре сглобеният екип, с който разполага Бригадното командване е повече от ... още
  По повод тържественото отбелязване на 133-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война от 1885 година и празник на Сухопътните войски се провежда фотоконкурс на тема „СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ. ФОТОПОГЛЕД - 2018”.
 
Регламент за провеждането му:
 
1. Общи положения
1.1. Регламента на Първи фотоконкурс „Сухопътни войски. Фотопоглед-2018“ определя целите и реда за неговата организация.      
1.2. Учредител на Фотоконкурса е командира на Сухопътните войски.      
1.3. Организатори на Фотоконкурса са Канцелария на Командира на СВ, Отделите„Личен състав” и „Логистика” в КСВ.
 
2. ... още
Вчера, 14 август, в село Широка лъка военнослужещи от 101 алпийски полк – Смолян и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски участваха в тържествена проверка – заря, посветена на Капитан Петко войвода и геройски загиналите воини от Широка лъка и околните села в борбата за свободата и независимостта на България.
Венци и цветя бяха поднесени от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, кмета на община Смолян, областния управител на област Смолян и др.
На тържествения ритуал присъстваха заместник-кметът на община Смолян Венера Аръчкова, заместник-областният управител на област Смолян Владимир  Гърбелов, кметът на село Широка лъка Васил Седянков, Архимандрит Висарион, секретарят на Архиерейското наместничество град Смолян иконом Запрян ... още
Днес, 13 август, в района на формированието, командирът на 78-ми батальон за осигуряване – София майор Александър Бойков връчи на капитан Станислав Антонов медал и сертификат за постигнати високи резултати, професионализъм и отдаденост по време на мисията в Афганистан “Resolute Support” от състава на 35-тия български контингент като съветник по CIMIC.
Командирът на батальона пожела на капитан Антонов да развива способностите си по гражданско-военно сътрудничество, както „на българска земя, така и на международната сцена, да продължава да изпълнява задълженията си със същия устрем и да бъде пример за останалите военнослужещи“.
 
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени