НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 412
Новоназначени военнослужещи в 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски положиха днес, 29 юни, военна клетва. Тържественият ритуал се проведе в района на формированието. На него присъстваха семействата и близките на младите бойци.
 
Новопостъпилите военнослужещи ще получат необходимите основни знания и умения в Единния център за начална военна подготовка в Плевен.
И днес, 29.06.2018 г., в 08.00 ч. 21 военнослужещи с техника от състава на 101 алпийски полк Смолян оказват помощ на населението в Смолян.
Военнослужещите ще разчистват наводнените улици в кв. „Райково“.
Действията на модулното формирование се ръководят от майор Иван Щерев.
Модулно формирование от състава на 101-ви алпийски полк оказват помощ  днес, 28 юни, на населението в Смолян. Вследствие на обилните валежи в града е обявено бедствено положение.
Модулното формирование е в състав от 41 военнослужещи, които със  специализирана техника изграждат диги на река Черна в кв. Устово в града. Действията им се ръководят от командира на алпийците полковник Димитър Кацаров.
Военнослужещите се включват в спасителните действия след отправена молба от областния управител на област Смолян  Недялко Славов.
На 26 юни модулното формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 78 батальон за осигуряване - София, беше задействано по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов. 
Край гр. Своге, в коритото на р. Искър е открита ръчна корозирала бойна граната с дървена дръжка, от Втората световна война. Под ръководството на командира на модула - старши лейтенант Мартин Маргитин, боеприпасът е разузнат, извлечен и утилизиран в изоставена кариера край гр. Своге на същият ден.
 
Днес, 28.06.2018 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов се срещна с командира на Многонационална бригада “Югоизточна Европа” (БрЮИЕ), бригаден генерал Тудорица Петраче.
На нея бригаден генерал Тудорица Петраче изрази задоволството си от дейността на декларираните към БрЮИЕ формирования от Сухопътните войски по време на неговата инспекция.
На срещата бяха обсъдени и бъдещи съвместни дейности от взаимен интерес.
 
Бригаден генерал Тудорица Петраче е на работно посещение в Република България от 25 до 29  юни 2018 г.
 
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени