Днес, 30 септември, на тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 54060” подполковник Веселин Христов сдаде длъжността на  подполковник Митко Митев. Това стана под ръководството на командира на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Димитър Илиев.
В обръщението си бригаден генерал Илиев благодари на подполковник Христов за професионализма и достойно изпълнения служебен дълг и му връчи награда за показан висок професионализъм,  проявено усърдие и трудолюбие.
„За мен беше чест да бъда Ваш командир и съм напълно уверен, че и занапред ще продължите да полагате усилия за утвърждаване авторитета на военно формирование 54060”, каза в обръщението си към личния състав, който подполковник Веселин Христов ръководи повече от 10 години. Той благодари и на общинското и областното ръководство и на обществените организации за разбирането и помощта, която са  им оказвали през ... още
От 23 до 26.09.2014 г., в района на военно формирование 34750-Карлово беше извършена проверка и оценка на бойните способности на щаба на 61 мбр по CREVAL. Тя се проведе по документи и включваше проверка на:
- плановете, СОП и СОИ на щаба на бригадата;
- окомплектоването на военнослужещите;
- съхранението и наличността на дълготрайните активи и материалните средства;
-  подготовката и способностите на щаба;
- изпълнението на изискванията към силите на НАТО по CREVAL.
          Целта на проверката бе да се проверят и оценят бойните способности на щаба на бригадата като декларирано формирование за силите на НАТО.
Комисията включваше оценители от Министреството на отбраната под ръководството на комодор Кирил Михайлов – директор на дирекция „Операции и подготовка” и контролна група от Сухопътното командване на НАТО (LANDCOM) в гр. Измир, ... още
Вчера, на 25.09.2014 г., във военно формирование 24620 – Свобода се състоя протоколна визита на 28 военни аташета от 20 държави, водени от полковник Венцислав Симеонов – държавен експерт в дирекция “Oтбранителна политика”.
         По време на брифинга командирът на в.ф. 24620 подполковник Добромир Дамаков запозна гостите с ролята, мястото, структурата и задачите на формированието.
          Военните аташета посетиха музейната експозиция, отразяваща историята на батальона, а след това  разгледаха техниката, въоръжението и снаряжението на формированието.
         В края на визитата полковник  Симеонов и гостите изразиха задоволството си от добрия тон на посещението и ползотворното сътрудничество.
Днес, 25 септември, на тържествен ритуал заместник-командирът на             55-ти инженерен полк подполковник Росен Арабаджиев официално пое командването на полка и беше повишен в звание „Полковник”.
Пагоните на новия командир връчи заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров пред личния състав на формированието.
Тържественият ритуал започна със слово на бригаден генерал Тодоров, в което той поздрави личния състав и отправи пожелания за здраве, упоритост, всеотдайност и много успехи в  изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия – „Отбрана”, „Подкрепа на Международния мир и сигурност” и „Принос към националната сигурност в мирно време”.
От своя страна полковник Арабаджиев благодари на командването на Сухопътните войски за гласуваното доверие, изказа своята признателност към офицерите, ... още
В Командването на Сухопътните войски  беше отбелязан професионалния празник на свързочни войски и органите за информационно осигуряване – 25 септември.
В тържеството взеха участие командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров, началници на отдели и самостоятелни сектори от  Щаба на Сухопътните войски.
От името на Ръководството генерал-майор Андрей Боцев благодари на военнослужещите и цивилните служители-специалисти по КИС за неуморния труд и високия професионализъм, които проявяват при изпълнение на задачите по комуникационно-информационно осигуряване на военните формирования и им пожела здраве, спорна работа и нови професионални успехи.
За постигнати високи резултати генерал-майор Андрей Боцев награди отличилите се през годината специалисти от военните  формирования на Сухопътните войски.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени