В чест на Празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада за времето от 25.09. до 28.09.2018 г. бяха организирани и се проведоха състезания между военнослужещи от военните формирования на бригадата – стрелба с автомат „Калашников”, картечница „Калашников”, пистолет „Макаров” и снайпер, както и военно-приложни състезания от дисциплините крос 3000 м., крос 5000 м. и преодоляване на единна пътека с препятствия.
На 03.10.2018 г., в тържествена обстановка бе отбелязана 26-та годишнина от създаването на бригадата.    
Слово произнесе командирът на формированието бригаден генерал Пламен Йорданов.
„За мен е гордост, че наследниците на 28 Стремски полк,                      21 Средногорски полк и 11 танкова бригада притежават способностите, професионалните качества и необходимата бойна подготовка, за ... още
На 1 и 2 октомври в 101 алпийски полк на Сухопътните войски се проведе изпит с успешно издържалите медицински прегледи и психо - тест кандидати за вакантни военни длъжности.
      С допуснатите кандидати бяха проведени изпит по физическа подготовка и тест за проверка на общата култура.
       Командирът на 101 алпийски полк полковник Димитър Кацаров проведе беседа с кандидатите според получения бал.
       На 23 – та успешно преминали изпитите бяха предложени обявените вакантни войнишки длъжности. Един от тях – Борислав Башов на когото бе предложена длъжността „Алпинист“,  каза: „За мен военната служба е била мечта от детската ми възраст. Любител съм на алпинизма и затова постъпвам в единственото формирование от Българската армия, където професионално се провеждат занятия по алпийска и ски – подготовки. Освен това получавам и сигурност, ... още
Днес, 2 октомври 2018 г. командирът на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов прие в командването на Сухопътните войски в София командира на Сухопътните войски на Румъния генерал-майор Овидиу Уифалеану, който е на официално посещение в Р България до 4 октомври.
По време на срещата се акцентира върху интензифициране на съвместните българо-румънски тренировки и учения през тази и следващите години, иницииране на съвместни спортни мероприятия, както и преглед на оставащите мероприятия от Плана за двустранно военно сътрудничество за 2018 г.
Съгласно програмата за посещението генерал-майор Овидиу Уифалеану планира да проведе работна среща с началника на отбраната генерал Андрей Боцев и да посети 61 механизирана бригада - Карлово.

 
Военнослужещи  от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада, участваха в тържествена проява в памет на героите от войните за обединение на България, която се състоя на 28 септември в местността  „Саръкъс” над село Ботево, община „Тунджа”. Родолюбивата инициатива се реализира по случай 100 години от края на Първата световна война, пред реставрирания през това лято в оригиналния си вид от 1926г. паметник на загиналите ботевски жители във войните за освобождение на България.
В памет на 25-те местни мъже, загинали в Първата световна война, беше отслужена заупокойна молитва. За героичното им участие във войната говориха в словата си основният организатор на родоллюбивата проява – кмета на селото Георги Танев и кмета на общината Георги Георгиев. За прослава на отдалите живота си за Родината, в знак на силна и жива историческата памет за младото поколение на Тунджанския край, седмокласникът ... още
Секретарят на Сухопътните войски на САЩ д-р Марк Еспер и командирът на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Михаил Попов посетиха вчера, 25 септември, учебен полигон „Ново село”. Те наблюдаваха отбранителни действия на механизиран пехотен взвод с бойни машини „Брадли“. В тренировката на пехотинците се включиха и два хеликоптера „Апачи“.
 
Секретарят на Сухопътните войски на САЩ д-р Марк Еспер за първи път посещава полигон Ново село. Според него съвместната работа между сухопътните войски на двете страни повишава оперативната съвместимост.  „Съвместната подготовка е от голямо значение за повишаване на способностите ни“, отбеляза той.
 
На срещата на полигон Ново село д-р Марк Еспер и генерал-майор Михаил Попов обсъдиха възможностите за планиране на съвместните подготовки за по-дълъг период от време с цел да се надграждат способностите на ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени