Представителни формирования и военният духов оркестър от състава на 61-ва  Стрямска механизирана бригада участваха във възпоменателна церемония  днес, 18 февруари, в Карлово. Да се преклонят пред живота и делото на Левски на церемонията присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, областният управител на Пловдив  Розалин Петков, евродепутати и народни представители, Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, представители на държавната и местна власт, кметове на общини и населени места от региона.
Военнослужещите от 101-ви  алпийски батальон в Смолян също почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски.
Пред бюст-паметника на Левски в двора на Природо-математическата гимназия представителни блокове от  военнослужещи и  ученици  участваха в тържествена заря – проверка. Командващ зарята беше началникът на щаба на военното формирование капитан Владимир Сариев. На церемонията присъстваха заместник-областният ... още
Днес, 18.02., под ръководството на заместник-началника на Щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов, в Командването на Сухопътните войски  се проведе основна планираща конференция на командно-щабното учение с 2-ра механизирана бригада „Верея 15”.
Учението е основно за  бригадата  за настоящата година и ще се проведе от 30 март до 2 април в пункта за постоянна дислокаця на военното формирование. На конференцията се разискваха въпроси по подготовката и провеждането му.
От името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев участниците в конференцията бяха приветствани от полковник Гошо Мерджанов.
На 18 и 19 февруари военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в ритуали по повод отбелязването на 142–ата годишнина от гибелта на Васил Левски.
 В Карлово възпоменателната церемония ще се състои на 18-ти от 18,00 часа пред паметника на Апостола на площад В. Левски,  а на 19-ти с начален час 11,00 часа е възпоменателният митинг-поклонение.
В град Смолян годишнината от гибелта на Васил Левски ще се отбележи на 18 февруари от 18,00 ч.с тържествена проверка (заря) пред бюст-паметника на Апостола в Природо-математическата гимназия, в която ще участват военнослужещи от 101-ви алпийски батальон.
На 19 февруари от 10.00 часа военнослужещи от състава на в.ф.22790 и 28880 ще положат цветя пред паметника на Васил Левски в Горна Оряховица   и паметната плоча на Апостола в основно училище „В. Левски’ в Белене. В същия ден от 11.00 ч. военнослужещи ще участват в ритуали по поднасяне на  венци и цветя пред паметника на Васил Левски в ... още
Днес, 13 февруари 2015 г., в командването на Сухопътните войски бяха представени новоназначени и новопроизведени офицери. Със заповед на министъра на отбраната Николай Ненчев подполковниците Юри Цонев, Евгени Събев и Димитър Димитров са повишени в звание „полковник” и назначени за началници на сектори в командването на Сухопътните войски.
  Със заповед на началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов майор Георги Георгиев е повишен в звание подполковник и назначен за главен експерт в отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на Сухопътните войски”. Със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев капитаните Владимир Иванов и Йордан Йорданов са повишени в звание „майор” и назначени на длъжност старши експерт в отделите „Операции” и „Планиране, развитие и бюджетиране на Сухопътните войски”.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев приветства новоназначените ... още
Почетен караул от военно формирование 26 400 – Благоевград участва в ритуал по полагане на венци и цветя пред паметната плоча на майор Иван Павлович Орлински в двора на православния храм „Въведение Богородично“ в знак на признателност по повод 137-ата годишнина от първото освобождение на Горна Джумая.
В ритуала участваха представители на местната власт и държавни институции, общественици, политици и граждани.
На днешния ден, преди 137 години, Горна Джумая (днешен Благоевград) е освободен от османско владичество от руски боен отряд, предвождан от майор Иван Павлович Орлински.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени