„Единните Сухопътни операции – нова оперативна концепция или просто една подмяна на наименованията” бе темата на сбора на Командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков, който се проведе на 10 и 11 март във военното формирование. След откриването на сбора бригаден генерал Димитър Шивиков представи   гостите от РУП- Карлово, Националния осигурителен институт и ВМА София.
Инспектор Маргарита Станева запозна аудиторията за взаимодействията, взаимоотношенията и нововъведените промени в Закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му. Лекция за процедури по установяване и разследване на трудови злополуки изнесе инж. Тодор Конарски, началник на сектор контрол по разходите на държавното обществено осигуряване от Районно управление „Социално осигуряване” - Пловдив. Той в детайли разясни какъв е начинът, срокът и необходимите документи за подаване при трудова злополука.
Особен интерес предизвика ... още
На 10.03.2015 г. в района на град Стралджа, в землището на село Лозенец, от специалисти от в.ф. 22 220, са разузнати и унищожени два боеприпаса - противотанкова граната ПГ-9 и 80-мм неуправляема авиационна ракета С-8 КОМ.
Поради невъзможност боеприпасите да бъдат транспортирани до полигон Ново село, те са унищожени на място по електрически способ и при спазване мерките за безопасност.
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението в тежката зимна обстановка в област Смолян. 20 военнослужещи от 101-ви алпийски батальон с роторен снегорин и друга техника днес, 11 март, ще пробиват и разчистват пътя между селата Черешова река и Киселчево. Работата по отварянето на пътя вчера продължи близо 10 часа като е силно затруднена от падналите дървета в резултат на обилния сняг. Друга група с високопроходима техника ще достявя хляб на населението в с. Неделино.
Вчера военнослужещите от 101-ви алпийски батальон с роторен снегорин и друга техника разчистиха от снежни навявания и паднали дървета 7 км път между селата Могилица и Черешова река. Друга група почистваха района около старческия дом в с. Ровино, а следобяд оказаха съдействие на EVN за възстановяването на електрически стълб за високо напрежение в с. Тикале, община Смолян.
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението в тежката зимна обстановка в областите Смолян и Пловдив. Група военнослужещи от 101-ви алпийски батальон с роторен снегорин и друга техника днес, 10 март, ще пробиват и разчистват пътя между селата Смилян и Киселчево. Друга група ще почистват района около старческия дом в с. Ровино, а следобяд ще окажат съдействие на EVN за възстановяването на електрически стълб за високо напрежение в с. Тикале, община Смолян.
Вчера военнослужещите от 101-ви алпийски батальон разчистваха пътя и осигуриха достъп до психодинспансера в града. Военнослужещи с техника пробиха 7 км път и осигуриха достъп до село Стража, община Смолян, до което от няколко дни не е имало никакъв достъп. С високопроходима техника e доставен хляб и хранителни продукти на населени места, където все още няма нормално проходими пътища. Алпийският батальон осигури агрегат за нормалната работа на помпената станция в един от кварталите на ... още
„Формиране и поддържане на отбранителни способности от бригадата в условия на ограничени материални и финансови ресурси” бе темата на сбора на Командира на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Димитър Илиев, който се проведе на 9 и 10 март във военното формирование.
На сбора бяха поканени бригаден генерал Тодор Дочев – Началник на НВУ „Васил Левски”, полковник Теодор Чолев – Началник на регионална служба „Военна полиция” – Пловдив, професор доктор Тодор Тагарев,  полковник Емил Енев – Началник на катедра „Сухопътни войски” във Военна академия „Г. С. Раковски,  полковник Румен Шиндаров – Началник на отдел „Разузнаване” в СКС, полковник Петьо Иванов – Началник на отдел „Планиране, бюджетиране и оперативна съвместимост. Техните теми бяха свързани с мисиите и задачите на „Военна полиция” при осигуряване на военните формирования, адаптиране на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени