Днес, 13 март, модулна група от 14 военнослужещи от 101 алпийски батальон продължават да оказват помощ на населението в Смолянско. 10 военнослужещи с роторен снегорин пробиват и разчистват пътя до с. Турен.
Друга група продължава да осигурява с агрегат електрозахранването на дома за психично болни в с. Петково, община Смолян.
Вчера военнослужещи разчистваха пътя между селата Киселчово и Борика с роторен снегорин и друга техника и оказваха съдействие на НЕК за сглобяване на високоволтов стълб за високо напрежение в с. Средногорие. Благодарение на усилията на военнослужещите от 101 алпийски батальон пътищата между селата Черешова ряка, Киселчово, Кремене, Борика вече са проходими.
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението в област Смолян. 12 военнослужещи от 101-ви алпийски батальон с роторен снегорин и друга техника днес, 12 март, ще пробиват и разчистват пътя между селата Киселчево и Борика. Друга група с високопроходима техника ще окажат съдействие на НЕК за сглобяване на високоволтов стълб за високо напрежение в с. Средногорие. Алпийският батальон ще осигури и агрегат за електрозахранване на дома за психично болни в с. Петково, община Смолян.
Вчера 20 военнослужещи от 101-ви алпийски батальон с роторен снегорин и друга техника са пробивали и разчиствали 6 км път между селата Черешова ряка и Кремене. Друга група с високопроходима техника са доставили хляб на населението в с. Неделино.
За тринадесета поредна година, днес, 11.03.2015 г., в гарнизон Асеновград се проведе честването на Деня на Ракетните войски и артилерията на Българската армия – 11-ти март и 87 години от създаването на Четвърти артилерийски полк.
Мероприятията започнаха два дни по-рано, когато в началото на седмицата на територията на полка, благодарение на Историческия музей  в Панагюрище, Държавния архив – Пловдив и Народната библиотека „Иван Вазов” – Пловдив, беше открита изложба – „Освобождението на България в картини и литографии”. Вчера, на строевия плац на Четвърти полк, командирът на полка полковник Лъчезар Мишев награди отличили се военнослужещи.
Основният акцент на честванията бе на 11-ти март. На строевия плац на 4-ти полк полковник Лъчезар Мишев прие строя на личния състав, с което започна тържественото събрание, посветено на празника. В словото си той изтъкна значението на датата 11-ти март, като направи кратка ... още
„Единните Сухопътни операции – нова оперативна концепция или просто една подмяна на наименованията” бе темата на сбора на Командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков, който се проведе на 10 и 11 март във военното формирование. След откриването на сбора бригаден генерал Димитър Шивиков представи   гостите от РУП- Карлово, Националния осигурителен институт и ВМА София.
Инспектор Маргарита Станева запозна аудиторията за взаимодействията, взаимоотношенията и нововъведените промени в Закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му. Лекция за процедури по установяване и разследване на трудови злополуки изнесе инж. Тодор Конарски, началник на сектор контрол по разходите на държавното обществено осигуряване от Районно управление „Социално осигуряване” - Пловдив. Той в детайли разясни какъв е начинът, срокът и необходимите документи за подаване при трудова злополука.
Особен интерес предизвика ... още
На 10.03.2015 г. в района на град Стралджа, в землището на село Лозенец, от специалисти от в.ф. 22 220, са разузнати и унищожени два боеприпаса - противотанкова граната ПГ-9 и 80-мм неуправляема авиационна ракета С-8 КОМ.
Поради невъзможност боеприпасите да бъдат транспортирани до полигон Ново село, те са унищожени на място по електрически способ и при спазване мерките за безопасност.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени