Днес, 5 май, продължават дейностите на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот, разузнаване и повърхностно прочистване на площи в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива и разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в еднокилометровите радиуси от епицентрите на първия и втория взривен инциденти извън производствения и складовия райони и повърхностно прочистване на епицентъра на първия взривен инцидент.
Продължава и готовността на военнослужещите за подпомагане дейността на разследващите органи и извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията при неотложна необходимост за осигуряване безопасността на населението.
При изпълнение на задачите вчера, 4 май, бе разузната и повърхностно прочистена ... още
В Сухопътните войски започнаха мероприятията за честване на Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май.
На 04.05.2015 г., на ГУЦ „Тюлбето” по инициатива на Община Казанлък и 61 механизирана бригада бе организиран Ден на отворените врати. Мероприятието премина при огромен интерес от страна на гражданите.
Във военния клуб в град Плевен се проведе тържествено събрание-концерт в чест на професионалния ни празник. Бяха наградени отличили се в ежедневната дейност военнослужещи и всички присъстващи се насладиха на богатата концертна програма, подготвена от съставите към военния клуб.
Обществеността на Плевен участва в ден на отворените врати. Целта бе да се популяризира военната професия сред гражданството и младите хора.
Във военния клуб в гр. Карлово военнослужещи от 61 механизирана бригада се насладиха на една приятна беседа-разговор в навечерието на 6 май, на която полковник (з.) д-р Петър Ненков презентира ... още
В Сухопътните войски започнаха мероприятията за честване на Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май.
На 27.04.2015 г. в командването на Сухопътните войски се проведе тържествено събрание-концерт. На него командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев поздрави военнослужещите и цивилните служители с настъпващия празник и пожела на целия личен състав „много здраве, щастие, късмет и много успехи, благоденствие и спорен труд в името на майка България”. Със заповед на началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов и на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев бяха наградени 23 военнослужещи и цивилни служители от Сухопътни войски. Тържеството завърши с концерт изнесен от Представителния духов оркестър на Сухопътни войски.
Във военно формирование 34750 – Карлово по повод 6 май се проведоха спортни мероприятия.
Във връзка с празника на ... още
Днес, 30 април, продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, разузнаване и повърхностно прочистване на площи в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива и повърхностно прочистване на епицентъра на първия взривен инцидент.
Продължава и готовността на военнослужещите за подпомагане дейността на разследващите органи и извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията при неотложна необходимост за осигуряване безопасността на населението.
При изпълнение на задачите вчера, 29 април, бе разузната и повърхностно прочистена площ от 102 дка в района на складовата и производствената бази и площ от 3870 дка в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива, включващ ... още
На 30 април 2015 г. от 11:00 часа на площад Свобода в гр. Хасково тържествено ще бъдат изпратени военнослужещите от 29-я контингент от въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан – “Решителна подкрепа”.
Контингентът е в състав от близо 90 военнослужещи и включва национален елемент, взвод за охрана на летище Кандахар, щабни офицери и екип от съветници.
Национален командир на контингента е полковник Иван Ортомаров – държавен експерт в Дирекция “Операции и подготовка” в Щаба на отбраната. Това не е първото участие на полковник Ортомаров в международни мисии – бил е заместник-началник на щаба по поддръжката на силите, той и национален командир в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтея”.
Взводът за охрана на летище Кандахар е сформиран от 60 военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада. Командир на взвода е капитан ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени