В конференцията взеха участие Ръководството на Сухопътните войски, началниците на отдели и самостоятелни сектори в Командването на СВ и командирите на военни формирования от войските.
Командирът на Сухопътните войски генерал - майор Андрей Боцев откри конференцията. В своето обръщение към участниците той  очерта рамките за провеждането й и увереността си, че ще бъдат намерени решения поне на част от проблемните въпроси.
Темите на конференцията бяха свързани с въпросите, касаещи планирането и провеждането на бойната подготовка на войските, дисциплината във всичките й аспекти, атестирането и кариерното развитие на офицерите и сержантите, изпълнението на бюджета и Единния финансов план за материално техническо осигуряване за 2015 г., организацията за провеждане на обществени поръчки и реда за провеждане на мероприятия съвместно с обществеността и не на последно място с проблемите по документалната и персоналната сигурност и реда за допускане на външни лица във военните ... още
37-годишнината от своето създаване отбелязват днес, 18.09.2015 г., военнослужещите и цивилните служители от батальона за ядрена, химическа, биологическа защита и екология.
На  20 септември 1978 година със заповед на министъра на народната отбрана на Народна република България №0099 се формира 38-ми отделен батальон за специален контрол.
Тържественото отбелязване на празника се състоя в района на формированието.
За командирът майор Мариян Добрев произнесе тържествено слово и поздрави личния състав и гостите - началника на отдел „Контрол на въоръжените сили” в МО полковник Анатоли  Грозданов, старши експерта в дирекция ”Операции и подготовка”- ЩО подполковник Александър Николов  и  началника на сектор „Подготовка на подразделенията за ЯХБЗ и Е” - СВ полковник Васко Михайлов.
Бяха прочетени поздравителни адреси, заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители за проявени отлични резултати при ... още
По повод Деня на Независимостта на България днес, 18.09.2015 г., военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград участваха в откриване на паметник на загиналите във войните за национално обединение в квартал Долни Воден – община Асеновград,
Ритуалът започна с приемане на строя на почетната рота от командира на Четвърти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев. Паметникът бе официално открит от кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, след което бе осветен от свещеници от Асеновградска духовна околия и Архиерейския наместник  ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев.
Слова за подвига на загиналите герои произнесоха д-р Караиванов, Спас Галинчев – председател на инициативния комитет за построяването на паметника и о.з. полковник Никола Димитров – дългогодишен командир на 4-ти Артилерийски полк и почетен председател на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.  
В знак на признателност пред ... още
137 години от създаването на Инженерни войски отбеляза личният състав на 55-ти инженерен полк. На събитието, което се състоя, вчера, 11 септември, присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, областният управител на Плевен Ралица Добрева, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и командири на формирования от състава на Българската армия.
В обръщенията си към личния състав министърът на отбраната и командирът на Сухопътните войски изразиха своята признателност към военнослужещите за професионализма и отличното изпълнение на поставените задачи, особено в изпълнение на третата мисия на Българската армия – „Принос към националната сигурност в мирно време”.
 За постигнати високи резултата в ежедневната дейност и показан висок професионализъм военнослужещи от състава на полка бяха наградени с предметни награди и грамоти.
В Панорамата „Плевенска епопея” в град Плевен днес, 11.09, се проведе панихида по повод 138 години от кръвопролитния Трети щурм за освобождението на Плевен в Руско-турската Освободителна война от 1877/1878г.
Почетният караул бе приет от началника на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев, а представители на Българската православна църква отслужиха панихида в памет на загиналите воини.
В своето слово заместник - директорът на Военноисторическия музей Мария Монова припомни на присъстващите събитията от кръвопролитния Трети щурм за освобождаването на Плевен. Продължилите пет месеца бойни действия за овладяването на града са едни от най-значителните в хода на сблъсъка на двете империи. Те са психологическият прелом, решил по-нататъшния ход и изход на войната. Плевенските сражения достигат своя апогей на 11 и 12 септември 1877 година, по време на Третия, най-ожесточен и най-кръвопролитен щурм, известен с името „Третия щурм ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени