На 26 ноември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия в състав от 3 човека, с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов от военно формирование 52740 – Хасково, унищожи 1 брой 76мм артилерийски изстрел, силно корозирал. Намерен е в землището на село Върбово, община Харманли.
На 23.11.2012 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети военните формирования на 61 мбр в гарнизон Карлово. Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков представи основния команден състав, а заместник-командирът на бригадата полковник Христо Андреев запозна генерал-майор Ненов със структурата, задачите и дейността в бригадата.
Генерал-майор Нейко Ненов представи своите виждания за развитието на Сухопътните войски и изрази своята увереност, че и за напред 61 мбр ще продължи да решава успешно поставените задачи.
На 22.11.2012 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети военните формирования на 61 мбр в гарнизон Казанлък, където се срещна с командира на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков и основния команден състав на военните формирования.
По късно през деня генерал-майор Нейко Ненов се срещна с кмета на община Казанлък госпожа Галина Стоянова. На срещата присъстваха председателят на общинския съвет Николай Димитров, заместник-кметът по икономика, стопанска политика и управление на общинска собственост Петър Косев, командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков и командирът на батальона за защита на силите подполковник Симеон Симеонов.
Генерал-майор Нейко Ненов запозна общинското ръководство с трите мисии на Българската армия по които Сухопътните войски изпълняват задачи, като особено внимание отдели на третата мисия “Принос към националната сигурност в мирно време” – оказване на помощ на населението при стихийни ... още
На 22.11.2012 г., в Командването на Сухопътните войски беше проведена протоколна среща за представяне на новоназначения аташе по отбраната на Република Гърция у нас полковник Григориус Руманис. По време на срещата на госта бе изнесен брифинг за състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия и бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество. Полковник Руманис изрази задоволство от отличните връзки между двете страни и изрази готовност усилено да работи за утвърждаването и задълбочаването на сътрудничеството между Сухопътните войски на двете страни. От Командването на Сухопътните войски присъстваха бригаден генерал Андрей Боцев – началник на щаба на Сухопътните войски и полковник Ивайло Братойчев.
На 21.11.2012 г. Златоград празнуваше 100 годишнината от Балканската война и от освобождението на града. В тържествата участваха военнослужещите от 101 алпийски батальон град Смолян.
Тържествата започнаха с  ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите във войните и продължиха с тържествена проверка (заря) в центъра на Златоград, в която взеха участие военнослужещи от 101 алпийски батальон. На честванията присъстваха заместник-министърът на отбраната на Република България Августина ЦВЕТКОВА командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко НЕНОВ, областният управител на област Смолян инж. Стефан СТАЙКОВ, областният управител на област Ксанти Република Гърция КАРАГУНИС, кмета на град Златоград Мирослав ЯНЧЕВ, народните представители Недялко Славов и Даниела ДАРИТКОВА много граждани и гости на град Златоград.
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени