С цел максимално усвояване на картите за почивка сезон "ЛЯТО 2024", в командването на Сухопътните войски ще се организира допълнително разпределение на неусвоените карти, в което могат да участват военнослужещи от всички военни формирования.
Кандидатите следва да отговарят на следните условия:
- да са от състава на Сухопътните войски;
- да не са одобрени за друга карта за почивка за сезон "ЛЯТО 2024";
- броя на почиващите да не надвишава броя на местата за настаняване;
- бланката за кандидатстване да бъде попълнена коректно, стриктно спазвайки образеца.
В срок до 06.03.2024 г. включително, кандидатите за карта за почивка следва да предоставят информация за желаната дестинация и период, трите имена на титуляря, ЕГН, месторабота, звание, телефон за връзка, имейл адрес и данни за броя на членовете на семейството (статут, три имена, ЕГН и възраст на децата към датата на почивка). Данните да се изпращат на подп. Тодор ... още
Военнослужещи от 3-то бригадно командване в Благоевград, активно и безвъзмездно даряваха кръв, за да подпомогнат за пореден път усилията на екипите на Военномедицинска академия в битката им за спасяване на човешки животи и да насърчат хората към безвъзмездното кръводаряване.
Безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на лечебното заведение, в която се включват и военнослужещите от Сухопътните войски в инициативата „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”.
Достойният пример на военнослужещите от Сухопътните войски допринася за изграждането на трайно позитивно отношение в обществеността към доброволното и безвъзмездно кръводаряване.
 
На командира на 110 логистичен полк от състава на Сухопътните войски полковник Иван Керманов бе връчено от председателя и заместник- председателя на Съвета на директорите на EVN – Топлофикация Доминик Ярмер и Жанет Стойчева Свидетелство за значителен принос към качеството на въздуха и околната среда на град Пловдив.
След преустановяване на използването на твърдо гориво и като важен корпоративен клиент 110 – ти логистичен полк значително допринася за намаляване на вредните емисии от въглероден диоксид в града.
 
В района на военно формирование 52740- Хасково – Негово преосвещенство Знеполският епископ Арсений отслужи ритуал по полагане на основния камък на параклис ,,Свети Архангел Михаил ”.  Този тържествен момент настъпи след получаване на разрешение от Командира на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков и одобрение от Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.
В тържествена атмосфера беше поставена кутия с подписите на присъстващите на ритуала официални лица, името на параклиса и горящо кандило, съгласно каноните на Българската православна църква. Епископ Арсений връчи на бригаден генерал Станимир Христов утвърден проект за изграждане на параклиса.
На тържеството присъстваха командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада-бригаден генерал Станимир Христов, командирът на 31-ви механизиран батальон подполковник Иван Бонев, заместник-областният управител на Хасково господин Митко Петров-,заместник-кметът на Хасково господин Динко Тенев, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени