Днес, 10 август, на строевия плац на Единния център за начална подготовка – Плевен, се проведе тържествен ритуал по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници.  
В словото си заместник-командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник зад граница. В допълнение той каза, че придобитите от обучаемите знания и практически умения ще им  дадат основание с уважение да си спомнят за своите командири и инструктори и им пожела още по-големи успехи във военната служба, длъжностно развитие и повече енергия при изпълнение на задълженията им като защитници на родината ни.
Редник Мартин Коканов от в.ф. 28610-София също сподели своите впечатления: „Доволен съм от отношението на командирите към нас и въпреки натоварената праграма всички сме ... още
Съвместната подготовка „PLATINUM LION 18” се провежда на Учебен полигон „Ново село“ от 30 юли до 10 август 2018 г. с участието на сили и средства от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Служба „Военна полиция“ и Военно-медицинска академия на Република България, Силите на САЩ в Европа и от трети страни.
Днес на церемонията по закриване присъства министър-председателят на Р България Бойко Борисов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и аташето по отбрана към Посолството на САЩ в България полковник Шанън Джонсън, който изрази своето задоволство от възможността да наблюдава действията на участниците в съвместната подготовка и това, което са постигнали по време на учението.
Министър-председателят връчи сертификати на старши националните представители на участниците в подготовката и поздрави ръководството на българското военно командване и на Сухопътните войски, което „успешно планира, ръководи и управлява това мащабно ... още
Заключителна церемония за закриване на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018” ще се проведе утре, 9 август 2018 г., от 11.00 ч. на Учебен полигон „Ново село“. Поканени са да присъстват министър-председателят на Република България Бойко Борисов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.
Уважаеми колеги,
Постоянно акредитираните журналисти, които желаят да отразят церемонията,  трябва да бъдат утре, 9 август, в 10.00 часа на КПП на Учебния полигон „Ново село“.
 
„Изключително съм доволен от действията на българските военнослужещи на всички нива – от планиращия екип от Сухопътни войски и 2-ра механизирана бригада, от командирите на роти и взводове, които умело ръководеха действията на подчинените им формирования, както и тактическите действия на полигона“, каза планиращият многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 18” бригаден генерал Валери Цолов по време на медийния ден  на Учебен полигон „Ново село“. Учението с участието на сили и средства от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Служба „Военна полиция“ и Военно-медицинска академия на Република България, Силите на САЩ в Европа и от трети страни се провежда  от 30 юли до 10 август 2018 г.
За първи път цялостната организация по планиране и провеждане на „Platinum lion 18” е поверена на командването на Сухопътни войски и 2-ра механизирана бригада. Планиращ учението е бригаден генерал ... още
Почетен караул от Бригадното командване - Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в ритуал по полагане на венци и цветя по повод 115-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание вчера, 5 август, на мемориала на илинденци в местността „Предел”.
Председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева прие рапорта на началника на почетния караул и поздрави военнослужещите, след което произнесе слово по повод годишнината от избухването на въстанието.
„Тук, на това свято място, където природата е вдълбала проход между Рила и Пирин, потомците на илинденци се събират, за да покажат на цял свят, че България е неделима”, заяви тя и подчерта: „На този мемориал – пантеон на гордостта, храбростта и саможертвата, се прекланяме пред подвига на дедите ни, врекли се в каузата на освобождението и положили костите си пред олтара на Отечеството”.
Негово ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени