В изпълнение на „План за дейността на Сухопътните войски през 2018 година” oт 09 до 20.04.2018 г. на учебен полигон (УП) „Корен” ще се проведе полево лагерно обучение с артилерийските формирования от Сухопътните войски. В него ще вземат участие над 580 военнослужещи със 120 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и  Мусачево.

          По време  на обучението ще се проведат тактически учения с бойни артилерийски стрелби с реактивен дивизион и батареите от самоходните артилерийски дивизиони. На 19.04, в края на полевия лагер, ще се проведе тренировка по управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски. Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев – командир на военно формирование 24490 – Асеновград, а ръководител на тренировката по управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.

Целта на полевото обучение е артилеристите от Сухопътните войски да затвърдят  способностите си по осигуряване на навременна и точна обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.

По време на лагерния сбор ще се проведе и тактическо учение с батальона за ремонт на въоръжение от състава на в.ф.46690-Пловдив, по време на което ще се изпълняват задачи по техническа поддръжка, ремонт на въоръжение, тилова техника и специално техническо осигуряване на артилерийските формирования от Сухопътни войски.

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени