Съгласно Плана за съвместна дейност между 61 Стрямска механизирана бригада и клуб „Приятели на армията“ през Учебната 2017/2018 г., на 17.05.2018 г.  в района на формированието се проведе  заключителното военно-приложно състезание, в което участваха  децата от петте секции на клуба с девет отбора от средните училища от градовете Карлово и Сопот. То бе организирано от главните сержанти на военните формирования на бригадата в район Карлово съвместно с клубния съвет под ръководството на изпълняващия длъжността главен сержант на бригадата старшина Милен Памуков.

Заместник-командирът на 61 Стрямска механизирана бригада полковник Деян Дешков откри състезанието  с „Добре дошли!”  и пожела успех на всички  с достойна победа за най-добрите.

Темата на състезанието бе „Единна пътека с препятствия” и в него взеха участие девет отбора от по петима състезатели – ученици от средния курс на обучение, а етапите преминаха под влиянието на силни емоции и физическо натоварване на учениците.

Благодарение на главните сержанти, които запознаваха обучаемите с основната теоретична информация и наблягаха на създаването на практически навици и физически умения за изпълнение на задачите и постигане на целите, учениците от всички отбори се представиха достойно.

Заместник-командирът на 61 Стрямска механизирана бригада полковник Деян Дешков награди отличилите се индивидуални участници в съответните дисциплини с грамоти и предметни награди. 

В крайното комплексно класиране призовото първо място взе отборът  на ПГ „Братя Евлоги и Христо Георгиеви” - Карлово, на второ място СУ „Васил Левски” - Карлово и на трето място СУ „Христо Проданов” - Карлово.

Председателят на клуб „Приятели на армията” Петко Терзийски награди с благодарствени адреси отличилите в пълния курс на обучение и подготовка средношколци, завършващи 12 клас.

Това състезание бе демонстрация на практическите умения, които учениците са усвоили по време на своето  едногодишно обучение, а също така и  затвърждаване на придобитите познания, общовойскова култура и умения, формиране на качества като издръжливост, психическа устойчивост, дисциплинираност и изпълнителност.

 

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени