В 61-ва Стрямска механизирана бригада – район Казанлък, вчера 26 октомври, се проведоха военно–приложно състезание „Рейнджър 17” и състезание по артилерийска стрелба. Във военно–приложното състезание участваха 11 отбора от формированията и щаба на бригадата с по 5 състезателя, които трябваше да преминат през 6 етапа -  преодоляване на водно препятствие с лодка;  ориентиране на местността по карта;  движение по азимут;  придвижване по бойното поле (пълзешком); унищожаване на противник (щафетна стрелба по цел за брой попадения и хвърляне на ръчна граната в габарит) и  оказване на взаимопомощ.

След издигане на националния флаг състезанието бе открито от командира на 61 механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов, който приветства всички с „Добре дошли!“ и се обърна към отборите с думите: „Днес спортът и воините се срещат в решителна битка. Желая на всички успешно представяне, много добри резултати и призово класиране! И нека победят най-добрите!“

След много оспорвана борба победител стана отборът на 2 механизиран батальон от състава на 61 механизирана бригада.

На второ място финишираха състезателите на самоходния артилерийски дивизион, а след тях място на почетната стълбичка намериха военнослужещите от батальона за защита на силите.

По същото време на УП „Тюлбето” се проведе състезание по артилерийска стрелба в условието на „Изпълнение на огнева задача – поразяване на неподвижни цели при стрелба с полуправо мерене със 120-мм минохвъргачка” между отборите на трите механизирани батальона от състава на 61 мбр.

Оценяването на изпълнението на огневите задачи се извърши с използване на точкова система по показатели – „Време за изпълнение” и „Точност”.

С резултат от 48 точки почетното първо място зае 5 разчет на 2 механизиран батальон. Второто място остана за 4 разчет на 2 механизиран батальон, а третото място завоюва 1 разчет на 1 механизиран батальон.

Призьорите бяха наградени с плакети и грамоти от командира на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов.

Състезанията са в изпълнение на „План за дейността на 61 механизирана бригадата през 2017” и са част от мероприятията, посветени на Празника на Сухопътните войски – 19 ноември.

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени