Модул за активна охрана и отбрана на летище от състава на Сухопътните войски получи сертификация CREVAL на НАТО по време на двудневно ротно тактико-специално учение, което се проведе на Учебен полигон Симитли.

 

В учението под названието „Пирински орел-2017г.” участва личният състав от военно формирование 56 040 от състава на Бригадно командване-Благоевград.

Целта на учението е да се покажат способностите на военнослужещите за работа в многонационална среда и да бъдат покрити стандартите на НАТО за действие в операция за осигуряване на нормалното функциониране на летище и контрол. Бяха изпълнени действия по изпълнение на задачи на контролно-пропускателен пункт, наблюдателен пост на кула и предна оперативна база, както и механизирани и пеши патрули и задачи на група за бързо реагиране.

 

Действията на военнослужещите по време на учението бяха наблюдавани от  комисия, под председателството на полковник Йордан Йорданов от отдел „Подготовка на войските” в командването на Сухопътните войски, и от представители на командването на Сухопътните войски на НАТО в Измир. Модулът получи оценка „Боеготов”.

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени