На 16.05.2018 г. в центъра на китното подбалканско градче Сопот, родното място на големия и славен род Вазови, бяха отбелязани 150 години от рождението на един от тях - генерал-лейтенант Владимир Вазов - човекът и воинът,  отдал своите сили в служба на Родината. Проявите в негова чест започнаха още на рождената му дата - 14-ти, а днес в тържествения ритуал по полагане на венци и цветя взеха участие военният духов оркестър и почетен караул от състава на 61 механизирана бригада - Карлово.

За славата на българският воин, извоювал блестящата победа на българската войска при Дойран през Първата световна война, слово произнесе кметът на град Сопот Деян Дойнов.

Да почетат паметта и делото на героя пред Мемориалния комплекс на двамата братя генералите Георги и Владимир Вазови бяха дошли заместник-областният управител на област Пловдив инженер Димитър Керин, заместник-командирът на 61 Стрямска механизирана бригада полковник Деян Дешков, председателят на Общински съвет - Сопот Мариана Кацарова, доцент Григорий Вазов – родственик на семейство Вазови, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва от Сопот и Карлово, патриотични организации, родолюбиви граждани.

          Венци и цветя в знак на признателност пред живота и делото на генерал Вазов бяха поднесени и пред бюст-паметника в родния му град от името на  официалните гости.

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени